NRK Meny
Normal

Må vente flere dager på å fly hjem

Snøfallet i Sør-England har skapt store problemer for flytrafikken i hele Europa. På flyplassene sitter folk og venter, og vet ikke når de kommer seg hjem.

Kaos i flytafikken på Gatwick

En flypassasjer hviler hodet på kofferten mens han venter på å komme seg avgårde fra Gatwick i London. Mange må dra hjem fra flyplassen og vente på bedre vær.

Foto: Ben Stansall / Scanpix/AFP

I Sør-England er snøfallet de siste dagene det verste de har sett på 46 år. Brøytebilene på flyplassene Heathrow og Gatwick jobber for harde livet med å få unna snøen.

Likevel har mange fly til og fra disse flyplassene blitt innstilt de siste dagene.

Må vente tre dager

Doktorgradsstudenten Reza Ebrahimi har vært i Genève i Sveits og feiret nyttår. Han må vente tre dager på å fly hjem igjen til London.

Flykaos på Gatwick

Laprisselskapet Easyjet har som Norwegian innstilt alle sine fly til og fra Gatwick.

Foto: Ben Stansall / Scanpix/AFP

– Jeg skulle opprinnelig reise tilbake i går, men fikk tidlig med meg at de fleste fly var blitt kansellert i løpet av dagen så jeg antok at det samme ville skje med mitt… Jeg dro allikevel utover til flyplassen hvor jeg møtte selskapet som ba oss om å booke om til en annen dag, eventuelt kunne de tilby fly til Paris – hvor vi kunne sette oss på Eurostar over til London, forteller han.

Eurostar har stått fast med tekniske problemer i dag.

Ebrahimi forteller at de fleste hotell er fullbooket, og at de flyene som ikke er innstilt også fylles opp raskt. Tidligste fly tilbake til London fant han først på fredag.

Mer snø

Akkurat nå skinner solen i London og flyplassene er åpne. Men i ettermiddag melder meteorologene mer snø, og det betyr trøbbel for britene.

Sjekk været der du er!

På hjemmesidene til både Gatwick og Heathrow flyplass står det at alle må sjekke med sine flyselskap om flyet går, før de drar til flyplassen.

Innstiller alle fly

Mange nordmenn sitter fast i London, og kommer seg ikke hjem. Norwegian har innstilt alle sine fly til og fra Gatwick i dag.

– Vi har ingen mulighet til å fly, og været skal jo bare bli verre, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Flykaos på Gatwick flyplass

De fleste flyene til og fra Gatwick i dag er innstilt.

Foto: Ben Stansall / Scanpix/AFP

– Vi er i samme båt som flere andre flyselskap. Jeg hørte nettopp at lavprisselskapet Easyjet skal ha innstilt 100 avganger, sier hun.

Norwegian prøver nå å booke passasjerene om til avganger senere i uken.

– Men vi har ingen garantier for at flyene går, vi er jo prisgitt at flyplassen er åpen, sier hun, og legger til at passasjerene kan få refundert billetten sin.

SAS får fly

SAS har ikke like store problemer som Norwegian. De flyr for det meste til og fra Heathrow, hvor problemene er mindre enn på Gatwick.

SAS har ikke måttet innstille noen av sine avganger så langt i dag, men sier de har store utfordringer på grunn av restriksjoner i luftrommet over London.

Knut Morten Johansen, SAS

Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen har grunn til å smile. Alle SAS-flyene til og fra London har kommet seg avgårde i dag.

Foto: Knut Løvstuhagen/SAS

– Det er endel forsinkelser på flyene våre, sier han, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS, som legger til at flyene deres er ganske fulle.

– Vi tar også passasjerer for British Airways, og derfor har vi satt opp det største flyet på avgangen i morges, og den klokken 15, sier han.

SAS har en avgang til Gatwick fra Bergen i kveld.

– Vi er avventende til det som skjer på Gatwick, slik at jeg vet ikke hva som skjer med denne avgangen, sier Johansen.

Skulle ha vært på jobb

Thomas Robson skulle ha flydd hjem med Norwegian fra London i går, men snudde på vei til flyplassen da han så at flyet hans var innstilt.

Han skulle ha vært på jobb i Bergen i dag, men nå vet han ikke når han kommer seg hjem.

– Det er litt irriterende, men jeg har jo familie her, så jeg har jo et sted å bo. Universitetet har heldigvis ikke begynt igjen ennå, første dag er på mandag - og på sier de det er greit. Men jeg vil gjerne hjem nå, sier han.

– Det er ekstra kjipt ikke at det er så usikkert når jeg kan få kommet meg hjem, sier han.

Video nsps_upload_2010_1_6_12_22_48_2845.jpg

Snøkaos i Storbritannia

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt