Kan ha funnet død gjerningsmann

Politiet i München undersøker nå om en død person som er funnet, kan være innblandet i skytingen på et kjøpesenter der minst åtte personer er blitt drept.

Politiet jakter på gjerningspersoner etter terrorangrepet i München.

Se bilder fra politiaksjonen.

Politiet skriver på Twitter at en person som kan være innblandet i skytingen er funnet død.

Mannen som politiet mistenker kan være en av gjerningsmennene ble funnet rundt en kilometer fra kjøpesenteret der angrepet skjedde.

Laster Twitter-innhold
Politiet satte inn store ressurser utenfor kjøpesenteret Olympia.

Politiet satte inn store ressurser utenfor kjøpesenteret Olympia.

Foto: Sebastian Widmann / Ap

Det München-baserte nettstedet TZ skriver at politiet har sperret av område rundt den døde i frykt for at han skal ha eksplosiver på seg.

Det tyske magasinet Focus siterte tidligere fredag kveld en politikilde på at en av de antatte gjerningsmennene hadde skutt seg selv. Politiet har imidlertid ikke bekreftet dette.

I løpet av kvelden har de kommet uklare meldinger om hvor mange som sto bak angrepet på en McDonalds-restaurant og et kjøpesenter.

– Ingen indikasjoner på islamistisk terror

Politiet har uttalt at de mistenker at skytingen i byen er et terrorangrep.

Samtidig sier de at de ikke har noen indikasjoner på at angrepet i München var en islamistisk terrorhandling, melder Reuters.

– Vi kan ikke utelukke at dette er knyttet til terrorisme, men vi kan ikke bekrefte det heller, men vi etterforsker i den retningen, sa forbundskansler Angela Merkels stabssjef, Peter Altmaier, på tysk TV.

Undersøker videoer

Politiet undersøker nå flere videoer som angivelig skal ha blitt tatt opp under skytingen og som er publisert på sosiale medier.

Den ene videoen viser en mann som kommer ut fra en McDonalds-restaurant og begynner og skyte på folk med et håndvåpen.

En annen video har bilder av en mulig gjerningsmann som på en parkeringsplass på et tak like ved kjøpesenteret.

Mannen på videoen roper «Ich bin Deutscher» – «Jeg er tysker» til folk rundt seg.

Kvaliteten på de to videoene er ikke god, men mennene på de to videoene ser ut til likne hverandre. De er helt likt kledd, med blå jeans, svart T-skjorte og røde stropper over skuldrene og brystet.

Ifølge TZ skal den døde ha hatt de samme røde stroppene fra det som trolig er en ryggsekk.

Så langt har politiet ikke vært i stand til å bekrefte at videoene er ekte.

Advarte mot terrorangrep

Så langt er lite klart om det som har skjedd i München, hverken om det er en eller flere gjerningsmenn eller om hva slags motiver den eller de må ha hatt.

Oppmerksomheten har vært stor rundt terror i Tyskland de siste dagene etter angrepene i Nice forrige torsdag og etter at en 17 år gamle gutt som angrep og såret fem personer med øks på et tog i Bayern mandag kveld.

17-åringen ble skutt og drept av politiet da han forsøkte å flykte. Senere fant politiet et håndmalt IS-flagg på rommet til gutten.

Thomas de Maizière

Innenriksminister Thomas de Maizière på pressekonferansen onsdag der han advarte om at Tyskland kunne vente seg flere terrorangrep.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière sa senest for to dager siden at det var «svært sannsynlig» at Tyskland ville oppleve flere terrorangrep.

– I likhet med mange EU-land, i likhet med hele EU, er Tyskland også et mål for internasjonal terrorisme. Derfor, som jeg har sagt lenge, er situasjonen alvorlig, sa de Maizière.

Thomas de Maizière var på ferie i USA da angrepene i München skjedde fredag, men har avbrutt ferien og er nå på vei tilbake til Tyskland.

Innenriksminister de Maizière advarte spesielt om at Tyskland kunne oppleve angrep fra såkalte «enslige ulver» – terrorister som opererer på egen hånd og ikke er del av et nettverk.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt