NRK Meny
Normal

Kan ha avslørt hemmelig helikopter

Angrepet på Osama bin Laden kan ha avslørt et nytt amerikansk militærhelikopter, hevder flyentusiaster.

Det er bildet av halen på det styrtede helikopteret i hagen der Osama bin Laden ble drept, som har startet spekulasjonene på nettstedet Aviation Week.

Les: Derfor offentliggjør ikke USA bildene av bin Laden

Les også: – Ble bin Laden henrettet, er det svært problematisk

Les mer: Spekulasjonar kring Osama sin død

Ekspertene kjente nemlig ikke igjen helikopteret som de amerikanske spesialstyrkene brukte i Abbottabad i Pakistan. Dette ga grobunn for spekulasjonene om det kan være snakk om et nytt, hemmelig Stealth-helikopter, skriver nyhetsmagasinet Time.

Ifølge Aviation Week kan helikopteret være en moderne versjon av en H-60, som spesialstyrkene har brukt i mer enn 30 år.

– Et viktig oppdrag

Spesialstyrkene valgte å destruere helikopteret etter at det styrtet i forbindelse med drapet på Osama bin Laden 1. mai, men halen av kjøretøyet ble igjen utenfor veggen til den inngjerdede eiendommen.

Stealth-teknologien i helikoptre er ikke nytt, men det at amerikanerne valgte å bruke et ukjent kjøretøy til dette oppdraget, viser nettopp hvor viktig det var for spesialstyrkene å lykkes med drapet, skriver Time.

Nyhetsmagasinet påpeker også at dersom dette var det nye, hemmelige helikopteret, så forklarer det hvorfor de spesialtrente soldatene valgte å bruke verdifull tid under oppdraget til å ødelegge det styrtede kjøretøyet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt