Kan bety nyvalg i Storbritannia

Det er klart etter at Arbeiderparti-leder Jeremy Cobyn opplyser at også de vil støtte et nyvalg.

Labour-leder Jeremy Cobyn

Etter Boris Johnsons 4. forsøk på å få til nyvalg i høst, opplyser Arbeiderparti-leder Jeremy Cobyn at de nå vil støtte et nyvalg i Storbritannia.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Boris Johnson har gjentatte ganger forsøkt å få til et nyvalg, men har møtt motstand hos opposisjonen.

Arbeiderparti-leder Jeremy Corbyn sa torsdag at partiet ikke vil støtte nyvalg med mindre muligheten for en brexit uten avtale er utelukket.

Nå har Corbyn fått forsikringene han trenger.

– Vi kommer til å lansere den mest ambisiøse og radikale kampanjen for endring dette landet noen gang har sett, sier Corbyn i en uttalelse.

Regjeringen har lagt fram et forslag om å holde valg 12. desember, men det er fortsatt ikke enighet om den nøyaktige datoen for valget – både 9. og 11. desember har også vært nevnt.

Avstemningen skjer i Underhuset i kveld.

Det er lagt opp til en maratondag, der alle steg i prosessen skal gjennomføres tirsdag, så vi kan sitte med en slags fasit og en valgdato en gang på kvelden, melder NTB.

EU ble i går enige om å gi britene en fleksibel utsettelse på inntil tre måneder. Noe som er i tråd med det Storbritannias statsminister Boris Johnson noe motvillig måtte be om etter å ha fått flertallet i Underhuset i det britiske parlamentet mot seg tidligere i oktober.

SISTE NYTT

Siste nytt