NRK Meny
Normal

Selger kopier av AK-47 på flyplassen i Moskva

Russlands største flyplass er bekymret etter våpenprodusenten Kalasjnikov åpnet en butikk hvor man kan få kjøpt replikaer av ekte våpen.

Sjeremetjevo i Moskva med grab fra bilde med kalashnikov

På flyplassen Sjeremetjevo i Moskva kan du kjøpe replikaer av den ikoniske riflen AK-47.

Foto: AP

Selskapet Kalasjnikov, produsenten av riflen AK-47, lanserte denne uken en butikk på flyplassen Sjeremetjevo i Moskva, skriver nyhetsbyrået AFP.

Våpenutstilling i Bangkok

På våpenutstillingen i Bangkok kunne tilskuere se nye modeller av Kalasjnikovs AK-47.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

«Jeg elsker AK»

I butikken er det mulig å kjøpe penner, paraplyer, vesker, hatter, kamuflasjeutstyr og T-skjorter der det står «Jeg elsker AK». Det er også mulig å få kjøpt replikaer av ekte våpen.

– Kalasjnikov er blant de mest populære merkevarene folk tenker på når de hører om Russland, sier Vladimir Dmitriev, markedssjef i Kalasjnikov, i en pressemelding skriver Reuters.

AK-47 er den første riflen firmaet produserte, og har hatt en ikonisk status på grunn av sin lave produksjonskostnad og pålitelighet i ekstreme forhold. Riflen ble introdusert i 1948 og bevæpnet hele Sovjetunionen og Øst-Europa i kommunisttiden, skriver Reuters.

– Vi er veldig fornøyd med at alle vil få muligheten til å ta med en suvenir fra Russland med vårt merke, sier Dmitriev.

Kalashnikov AK-47

AK-47 er den første riflen Kalasjnikov produserte. Replikaer kan utgjøre et sikkerhetsproblem for ansatte ved Russlands største flyplass.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Flyplassen bekymret for sikkerheten

En talskvinne for Sjeremetjevo lufthavn sier til AFP at åpningen av butikken som selger en rekke replikaer har ført til bekymring.

– Dette er et alvorlig problem og situasjonen blir nøye overvåket av sikkerhetspersonell på flyplassen, sier Anna Zakharova til AFP.

En ansatt ved flyplassen sier til Reuters at de falske våpnene vil kunne utgjøre ekstra sikkerhetsproblemer for de ansatte ved flyplassen i Moskva.

De fleste skytevåpen er ulovlig å eie i Russland, og sikkerhetstiltakene ved russiske flyplasser blir regnet blant Europas strengeste, skriver AFP.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt