Hopp til innhold

Assange: – Russland ikke involvert i hacking

Nettstedet «Wikileaks» sier Russland ikke var kilden til dokumentene de offentliggjorde under valgkampen. Nå utlover de dusør til dem som kan få Obama-ansatte fengslet.

Julian Assange holder et dokument.

«Wikileaks»-stifter, Julian Assange, nekter for at Russland var ansvarlig for hackingen, og er også usikker på om den hadde noe å si for valgutfallet.

Foto: Frank Augstein / Ap

– Vi sjekker alltid om informasjonen vi får er autentisk, og det har vi lyktes perfekt med til nå. Vi har et rykte å ta vare på. Det sier «Wikileaks»-sjef Julian Assange i et intervju med Fox natt til onsdag.

Amerikanske myndigheter har sagt at Russland, med stor sikkerhet, hacket til seg informasjon som ble spredd av Wikileaks under den amerikanske valgkampen.

Briefen om saken ble i natt utsatt, noe den påtroppende presidenten, Donald Trump, syntes var «veldig rart.»

Assange, som har søkt tilflukt i den ecuadorianske ambassaden i London, insisterer på at Russland ikke står bak hackingen.

– Informasjonen vi fikk stammer ikke fra noen statlig involverte. Kilden vår er ikke russiske styresmakter, sier Assange. Han hevder også at det er umulig å si noe sikkert om de hackede dokumentene var med på å gi Trump seieren under valget.

Utlover dusør

Nettstedet oppfordrer ansatte i Det hvite hus å lekke informasjon, og sier at de ikke må la Det hvite hus ødelegge USA igjen.

Via Twitterkontoen utlover de også en dusør på 20.000 dollar, drøye 170.000 kroner, til dem som kan gi informasjon som fører til arrestasjonen av en leder i Obama-administrasjonen.

Laster Twitter-innhold

Julian Assange er etterlyst for voldtekt i Sverige, men oppholder seg i London, i frykt for at en utlevering til Sverige fører til en utlevering til USA, hvor han også er etterlyst.

– Viktig å følge opp

Amerikansk etterretning har allerede konkludert med at Russland var innblandet i hackingen, og Obama uttalte at det var svært viktig at dette ble fulgt opp.

– Det er viktig å analysere hendelsene og unngå at noe lignende skjer i framtiden. Jeg tror ikke noen amerikanere vil ha dette. Det bekymrer meg, og det burde bekymre alle, sa han.

Forrige uke ble 35 russiske diplomater kastet ut av USA på grunn av hackingen. I tillegg ga de sanksjoner til russisk etterretning.

Putin og Obama tar hverandre i hendene.

Forholdet Barack Obama og Vladimir Putin er nå svært spent etter at Obama kastet ut 35 russiske diplomater.

Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt