NRK Meny
Normal

– Journalist brutalt angrepet på Tahrir-plassen

Den franske korrespondenten Sonia Dridi skal ha blitt utsatt for et brutalt angrep på Tahrir-plassen i Kairo fredag formiddag.

Tahrir-plassen, Sonia Dridi

Sonia Dridi ble angrepet etter en direkterapportering fra Tahrir-plassen.

Foto: Ahmed Mahmoud/AFP/Twitter

Dridis arbeidsgiver, TV-kanalen France 24, opplyser at journalisten ble angrepet rett etter en direkterapportering fra en demonstrasjon på Tahrir-plassen.

Kanalen oppgir ikke detaljer fra angrepet, men betegner det som «brutalt». De ansatte er trygge, men beskrives som «ekstremt sjokkerte».

Ashraf Khalil, som jobber for France 24s engelskspråklige redaksjon, sier til nyhetsbyrået AP at det gikk en halvtime før han og Dridi var i sikkerhet.

– Folkemengden strømmet til, og så var det fullstendig galskap. Jeg holdt henne i en slags bjørneklem, med begge armene rundt henne. Det var vanskelig å vite hvem som forsøkte å hjelpe og hvem som bare klådde på henne, sier Khalil.

Det skal ha vært en gruppe på rundt 30 menn som forsøkte å rive klærne av henne, før de to kom seg inn på en restaurant med metalldører, som de ansatte låste.

Ifølge Khalil kom de seg deretter inn i en bil, som flere menn slo på og løp etter mens de kjørte vekk.

– Det virket ikke som om det var organisert eller målrettet, men jeg var sint. Jeg elsker Tahrir-plassen. Jeg er fortsatt sint. Jeg vet at dette ikke er første gangen noe slikt skjer, men det var likevel et sjokk, sier Khalil.

– Angriper for å skremme

Lara Logan

Lara Logan var en av flere kvinnelige journalister som fortalte om trakasseringen på Tahrir-plassenn.

Foto: HO / Reuters

Tahrir-plassen i Kairo var midtpunktet for fjorårets revolusjon som endte med Hosni Mubaraks fall. I tiden etterpå har plassen blitt brukt til en rekke andre demonstrasjoner.

Da verdenspressen var til stede for å dekke opprøret i fjor, kom det flere meldinger om journalister som ble angrepet, banket opp og seksuelt trakassert.

Den amerikanske reporteren Lara Logan og franske Caroline Sinz var blant dem som fortalte om hva de ble utsatt for.

Les: – Kvinner blir trakassert på Tahrir-plassen

Ifølge AP finnes det ikke noen offisielle tall på antall angrep mot kvinner på Tahrir-plassen. Det skyldes blant annet at politiet ikke oppholder seg i området, og at kvinner kvier seg for å anmelde angrep.

Flere aktivister og demonstranter har imidlertid meldt om en økning i angrep på kvinner, og Amnesty International mener at den seksuelle trakasseringen er organisert for å skremme og hindre kvinner i å delta.

Reiser hjem

France 24 og den franske ambassaden i Egypt jobber nå med å få Dridi tilbake til Frankrike. Saken vil bli anmeldt og fulgt opp.

Dridi sier hun ikke lar seg skremme, og regner med å fortsette i jobben som korrespondent.

– Egyptiske kvinner forventer at regjeringen tar dette problemet på alvor, problemet er i ferd med å bli en epidemi i Egypt, sier hun til France 24.

Dridi har i løpet av det siste døgnet publisert et par Twitter-meldinger, der hun forteller at hun har det bra, og takker Khalil for hjelpen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt