NRK Meny
Normal

Jotun stenger fabrikk i Egypt

Jotuns fabrikk i Egypt stenges inntil videre. 290 ansatte blir bedt om å holde seg hjemme.

Suez i Egypt

Jotuns fabrikk ligger i Ismailia, nord for Suez, der det har blitt arrangert store demonstrasjoner de siste dagene.

Foto: Abu Salahuddien / Ap

– All produksjon og annen aktivitet ved fabrikken i Ismailia legges brakk den nærmeste tiden, opplyser kommunikasjonssjef i Jotun, Celin Huseby, til NTB.

De ansatte ved fabrikken er bekymret, og de har blitt bedt om å holde seg hjemme og passe på familie og eiendeler. Totalt er det 290 ansatte ved produksjonsanlegget.

– Kaotisk

Tor Hatlo-Johansen fra Sandefjord er sjef for selskapets avdeling i landet og befinner seg i en leilighet i en boligblokk Kairo, rundt ti minutters biltur fra sentrum. Han er den eneste av de Jotun-ansatte i Egypt som er norsk.

– Jeg hører masse maskingeværsalver både til høyre og venstre for blokka, sier Hatlo-Johansen til Sandefjords Blad søndag kveld.

– Det er kaotisk, vanskelig og veldig uoversiktelig her. Ambassaden har holdt meg løpende orientert om hvordan UD stiller seg til dette. Nå anbefaler de at folk kommer seg ut av landet, sier han til NRK.no.

Trass i portforbudet er det folk i gatene utenfor blokken. De er bevæpnet med køller og andre slagvåpen. Under en kjøretur tidligere søndag observerte Hatlo-Johansen 15-20 stridsvogner.

Glad familien er hjemme

Nordmannen forsøker å komme seg hjem til Norge, men kaoset gjør
at det er vanskelig å komme seg fra Kairo med fly.

– Jeg håper på å komme hjem med et fly som skal gå midt på dagen på mandag. Jeg har prøvd å få komme med på et tidligere fly, men det er helt fullt. Det er visstnok kaotiske tilstander på flyplassen også, sier han til NRK.no søndag kveld.

Han forteller at familien hans egentlig skulle komme på besøk med et fly på søndag. Flyet ble kansellert.

– Min familie er heldigvis hjemme, sier han.

Ingen skadd

Huseby sier at ingen ansatte har blitt skadd i urolighetene. Ingen av dem skal heller ha deltatt i opptøyene.

Søndag formiddag var hun i kontakt med en representant for selskapets lokale ledelse. Han forteller at tilstanden i Kairo blir stadig verre.

– Han sier det er fullt anarki. Plyndringen tiltar i området der han bor, og han har blitt nødt til å barrikadere døren, sier hun.

Jotuns fabrikk ligger i Ismailia, nord for Suez. I tillegg har selskapet flere kontorer i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt