Jordskjelvet fanget på overvåkningskamera

Bildene fra et overvåkningskamera viser kraften til det dødelige jordskjelvet som rammet Katmandu hardt lørdag formiddag.

Mange hus har rast sammen, og dødstallet vil trolig stige enda mer ettersom redningsmannskaper får søkt gjennom ruinene.

VIDEO: Mange hus har rast sammen, og dødstallet vil trolig stige enda mer ettersom redningsmannskaper får søkt gjennom ruinene.

Dødstallene stiger kraftig etter det voldsomme jordskjelvet i Nepal.

Over 1400 mennesker er funnet døde og tusenvis av andre er skadd, opplyser landets myndigheter.

Mange mennesker er innesperret i sammenraste bygninger og dødstallene vil trolig stige enda mer i løpet av dagen.

Skjelvet ble først målt til 7,7 på Richters skala av det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Dette ble senere oppjustert til 7,9. Episenteret var 80 kilometer nordvest for Katmandu.

Nepalske Kishor Rana slapp unna uten skader, men videoene han har lagt ut av hagen sin på sosiale medier viser omfanget av det kraftige jordskjelvet som rammet Nepal.

– Historisk tårn har kollapset

Det vil ta lang tid å få oversikt over omfanget av naturkatastrofen.

Mobilnettet i de rammede områdene er brutt sammen, og det er også vanskelig å få tatt seg fram til de mange avsidesliggende landsbyene som også er rammet av skjelvet.

Ett av Katmandus kjente landemerker, det historiske Dharara-tårnet fra 1830-tallet, er blant bygningene som har kollapset, og ifølge nepalske medier er over 50 mennesker
innesperret i ruinene.

SISTE NYTT

Siste nytt