NRK Meny
Normal

Jordan med 56 luftangrep mot IS

De siste tre dagene har Jordan utført 56 luftangrep mot IS-tilknyttede mål i Syria. – Vi er bestemte på å utrydde dem fra jordens overflate, sier lederen for luftforsvaret.

Jordansk fly
Foto: PETRA / Reuters

Jordan har intensivert luftangrepene mot IS, etter at det ble kjent at terrorgruppen hadde drept en jordansk pilot som ble holdt som gissel i Syria. De siste dagene har altså jordanske luftstyrker utført over 50 angrep mot mål som kan knyttes til Den islamske stat de siste tre dagene.

– Vi oppnådde det vi ønsket. Vi ødela logistikksentre og våpenlagre og angrep skjulestedene til krigerne deres, sier luftforsvarets sjef, general Mansour al Jbour ifølge Reuters.

Vil fortsette angrepene

Ifølge BBC sier generalen at Jordan nå står for 20 prosent av angrepene som er utført av den amerikanskledede koalisjonen som kjemper mot IS i Syria.

Det er heller ingenting som tyder på at Jordan vil trappe ned sine angrep.

– Vi er bestemte på at vi ønsker å utrydde dem fra jordens overflate, sier generalen om terrorristorganisasjonen.

General Jbour sier hovedmålet med luftangrepene er å ta livet av IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, og at man også forsøker å stoppe terrorgruppens ulovlige oljesalg.

Ber om amerikansk støtte

 General Mansour al Jbour

BESTEMT: General Mansour al Jbour er klar på at Jordan vil bidra sterkt i kampen mot IS.

Foto: MAJED JABER / Reuters

Ifølge BBC er det i hovedsak den syriske byen Raqqa, hvor IS står spesielt sterkt, som har fått oppleve de mest intense angrepene, men general Jbour ga ingen flere detaljer utover antallet angrep.

Jordans kong Abdullah lovet hevn etter drapet på piloten, og har gjort det klart at han krever en større militær deltagelse i kampen mot IS. Han forsøker også å påvirke USA til å sørge for bedre utstyr til det jordanske militæret, slik at de militære operasjonene kan trappes opp ytterligere.

I tillegg til de intense luftangrepene, valgte Jordan også å henrette en dødsdømt kvinne etter drapet på piloten. Årsaken var at IS kom med krav om at kvinnen skulle løslates i bytte mot piloten. Jordanske myndigheter var villige til å gå med på dette, dersom de fikk bevis for at IS' gissel levde. Det fikk de aldri.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt