John McCain fikk nok etter skandalevideoen

Etter skandalevideoen som ble publisert av Washington Post har en rekke republikanske politikere valgt å trekke støtten til Donald Trump. En som hadde fått nok var John McCain.

Donald Trump fra talerstolen

MISTER STØTTE: Flere partifeller har valgt å trekke deres støtte til Donald Trump. I natt kom det også flere opptak hvor Trump kommer med kontroversielle uttalelser.

Foto: Robert F. Bukaty / Ap

Gjennom primærvalgene og presidentvalgkampen har Trump ved gjentatte anledninger kritisert Arizona-senator John McCain for å ha vært krigsfange, for ikke å gjøre nok for militærveteraner, for så å angripe en Gullstjerne-familie.

McCain fikk nok

John McCain har kritisert Trumps uttalelser, men har hele tiden støttet mangemilliardæren som presidentkandidat. Men 24 timer etter videoen som har skapt store reaksjoner i USA ble publisert av Washington Post hadde presidentkandidaten fra 2008 fått nok.

Senator John McCain

TREKKER STØTTEN: Senator John McCain trekker støtten til Donald Trump etter skandalevideoen.

Foto: Ralph Freso / Ap
Senator Ted Cruz

VURDERER: Ifølge CNN vurderer senator Ted Cruz å trekke støtten til Trump

Foto: CHIP SOMODEVILLA / Afp

I natt norsk tid fortalte McCain at han ikke lengre kunne støtte Donald Trump som partiets presidentkandidat.

– Trumps uttalelser denne uken, som toppet seg med fredagens avsløringer. De nedverdigende kommentarene om kvinner og hvordan han skryter om seksuell trakassering gjør det umulig for meg å støtte hans kandidatur, sa McCain skriver Politico.

– Cindy og jeg vil ikke stemme på Donald Trump. Jeg har aldri stemt på en presidentkandidat fra det demokratiske partiet og jeg vil ikke stemme på Clinton. Vi kommer til å skrive navnet til en republikaner som har kvalifikasjonene for å være president, sa den tidligere presidentkandidaten.

Vil kvitte seg med Trump

Ifølge CNN vurderer også senator Ted Cruz å trekke støtten han nylig ga til Trump.

Politico skriver at valgkomiteen i det republikanske partiet bruker helgen for å se på mulighetene for å erstatte Trump som partiets presidentkandidat.

Ifølge CNN ønsker ledelsen i partiet, med Paul Ryan og Mitch McConnell i spissen, at Trump trekker seg fra presidentvalget.

Det republikanske partiet stanset på lørdag en reklamekampanje som blir kalt «Victory», som har som mål å få valgt Donald Trump som president, skriver Politico. Kampanjen skulle egentlig sende ut en rekke brosjyrer, men har nå blitt stoppet viser en intern e-post som Politico har fått tilgang til.

Paul Ryan og Mitch McConnell kombo

LEDELSEN: Ledelsen i det republikanske partiet, her representert med kongressleder Paul Ryan og majoritetsleder i Senatet Mitch McConnell, ønsker ifølge CNN at Trump skal trekke sitt kandidatur.

Foto: AFP

Flere upubliserte opptak

Et døgn etter Washington Post sin video hvor Trump sjokkerte med nedlatende og seksualiserende uttalelser om kvinner, publiserte CNN en rekke samtaler mellom Trump og programleder Howard Stern.

Howard Stern

RADIO-PROFIL: Donald Trump har en rekke ganger kommet med kontroversielle uttalelser på programmet til Howard Stern viser det seg.

Foto: Andy Kropa / Ap

Totalt 18 radioopptak fra 1993 til 2010 ble publisert natt til søndag norsk tid, kommer samme dag som Donald Trump og Hillary Clinton møtes til den andre debatten.

I opptakene fra radioprogrammet The Howard Stern Show snakker Trump blant annet om hvor nydelig datteren Ivanka er, at 30 er den perfekte alderen for en kvinne, og om ekskona Ivanka.

I september 2004 spør Stern om han kan kalle Trumps datter «Et støkke (piece of ass)».

– Datteren min er vakker, sier Trump før Stern spør om han kan kalle datteren «a piece of ass».

– Ja, svarer Trump.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt