NRK Meny
Normal

John (37) har aldri stemt før: -Trump har fått meg til å våkne

Han ventet i 12 timer for å slippe inn på folkemøtet til sin store helt. John Pohlmann (37) ble belønnet med selfie med milliardæren han håper kan redde ham og USA.

SELFIE MED HELTEN:

John Pohlman fikk både veksle to ord og ta selfie med helten Trump i Florida på onsdag. Han mener Trump forstår den økonomiske situasjonen til slike som ham.

Foto: Tove Bjørgaas

USA-ELECTION/TRUMP A Picture And Its Story: One eager supporter

En Trump-tilhenger får hakeslepp i møte med sin helt.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

– Det er han som har fått meg til å registrere meg som velger. Han er den første politikeren jeg noensinne kommer til å stemme på, sier John Pohlman

I 10 timer har John ventet i kø utenfor the Pensacola Bay Center. Han blir en av de aller første av 11.700 mennesker som slipper inn på Donald Trumps valgmøte her, og mener det ventetida er verdt det.

– Trump sier det som det er. Han sier ifra dersom noen ikke er riktig og rettferdig. Det er en slik president vi trenger.

To uker før nominasjonsvalgene begynner i USA, har Donald Trump en stadig større ledelse på de republikanske meningsmålingene. 
Mange mener han har skapt en folkebevegelse, litt sånn som Barack Obama gjorde i 2008.

Se TV-reportasjen om de som støtter trump.

Typisk Trump-velger

Det er hvite menn uten universitetsutdannelse som først og fremst støtter opp om Trump, selv om oppslutningen hans nå øker også i andre grupper.

John Pohlmann er en nokså typisk Trump-tilhenger. Med to års høyskoleutdanning har han alltid slitt med å få godt nok betalt arbeid. I mange år jobbet han som resepsjonist på ulike hoteller. Timelønnen var rundt 70 kroner.

-Jeg har bare hatt to jobber der jeg ble værende i mer enn et år. En blir ikke nødvendigvis oppsagt. De bare kutter i vaktene dine, og til slutt er det umulig å leve av de vaktene du kan få, forteller han.

GOP 2016 Bush

Mange velgere stemmer Trump som en protest mot etablerte politikere de føler har gjort økonomien deres verre.

Foto: Jim Cole / Ap

Ble forretningsmann

For to år siden gjorde Pohlmann som sin helt Trump. Han ble forretningsmann.

I dag selger han gitarer, forsterkere og andre musikkinstrumenter på nettet fra stua i huset han bor i sammen med moren sin. Han tjener bedre enn før selv om jobben er usikker.

Den største drømmen hans er å få stabil økonomi.

– Når du jobber for deg selv, kan du i det minste si din ærlige mening. Du trenger ikke å finne deg i hva som helst. Det er akkurat det Trump fokuserer på, sier han.

US-DONALD-TRUMP-HOLDS-RALLY-IN-BILOXI,-MISSISSIPPI

Også kvinner støtter Trump.

Foto: SPENCER PLATT / Afp

Håp og forandring 2016?

Lavtlønte i USA har falt enda mer tilbake på lønnsstatistikken siden Obama ble president. Medianlønningene står på stedet hvil, og forandringen Obama lovet i 2018 er det en del som håper Donald Trump kan levere.

65 prosent av de spurte republikanerne sier i en fersk meningsmåling at de tror Trump vil bli republikanernes kandidat. Nominasjonsprosessen begynner 1. februar.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt