Ørjan Johannesen gikk onsdag til topps i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or i Lyon. Han ble dermed den femte norske vinneren av det som i realiteten er et verdensmesterskap i kokkelering.
– Det har vært helt fantastisk, og det har vært en fantastisk laginnsats fra hele teamet mitt som har stått på i flere år. jeg er takknemlig for alle som har bidratt til seieren, sier Johannesen som landet i Norge i formiddag.
Vil få flere gjester til Austevoll
Johannesen har forberedt seg til konkurransen i et halvt år, sammen med blant andre sin assistent Jimmy Øien.
Ørjan Johannesen jobber til daglig i familiebedriften Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll i Hordaland, og selv om han nå kan smykke seg med verdensmestertittelen ligger fokuset fortsatt på restauranten i hjemkommunen
– Det har ikke gått inn på meg ennå, jeg er fortsatt den samme. Men det er veldig kjekt. Jeg håper det kommer flere gjester til Bekkjarvik.
- Les også: Kan bli verdensmestre i kokkekunst