NRK Meny
Normal

Jobber for «monsteret» Clinton

Samantha Power kalte Hillary Clinton "et monster". Nå jobber hun i gruppen som skal lette overgangen for Barack Obamas utenriksminister, som er...

Samantha Power i Barack Obamas overgangsgruppe

Samantha Power er med i gruppen som bereder grunnen for Hillary Clinton.

Foto: Kyrre Lien og faksimile: Change.gov / Scanpix

Samantha Power gikk av som rådgiver for USAs nyvalgte president etter å ha kalt hans argeste motstander i Demokratenes nominasjonskamp, Hillary Clinton, for "et monster".

Og det er nettopp Clinton som etter all sannsynlighet kommer til å lede utenriksdepartementet når Obama innsettes som president den 20. januar neste år.

Power, en Pulitzer-vinnende forfatter og professor ved Harvard University, trakk seg som Obamas utenrikspolitiske rådgiver i mars i år, etter å ha sett sine uoffisielle kommentarer på trykk i avisen the Scotsman.

Barack Obama og Hillary Clinton

Barack Obama og Hillary Clinton.

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Den britiske avisen siterte Power på Clinton-uttalelsen slik:

"Hun er et monster, også... dette er uoffisielt... hun nedlater seg til absolutt alt".

Power selv kalte ordene for "utilgivelige" da hun trakk seg.

NRKs USA valg-TV

Alt på skinner

Når Obama nå gjør seg klar til å overta presidentembetet har han navngitt gruppene som skal studere og sette seg inn i oppgavene og strategiene til de store amerikanske byråene. På sin sin nettside change.gov står Power som et medlem av gruppen som gjennomgår utenriksdepartementet.

Forrige uke ble det kjent at Clinton var klar - eller at alt var "på skinner" i forhold til utnevnelsen - som utenriksminister for Obama, mens en talsmann for departementet ikke ønsket å kommentere saken og bare henviste til Obamas overgangskontor. Heller ikke de ønsket å kommentere en eventuell utnevnelse av Clinton.

LES OGSÅ: Clinton kan bli gjeldsslave

LES OGSÅ: Bill kan velte Hillarys ministerdrøm

NRKs spesialmagasin om USA-valget

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt