Jihadistgruppe sier den står bak selvmordsbomber i Beirut

Minst fire mennesker er drept og opp mot 100 såret i et dobbelt selvmordsangrep rettet mot et iransk kultursenter i Libanons hovedstad Beirut onsdag formiddag, ifølge sikkerhetskilder.

Sårede reddes av sivilforsvaret i Beirut

Tre menn fra sivilforsvaret hjelper en såret kvinne bort fra stedet der to selvmordsbomber gikk av i Beirut-bydelen Beir-Hassan onsdag morgen.

Foto: Hussein Malla / Ap

Soldater sikrer det utbombede omrdet ved Irans kultursenter i Beirut

Libanesiske soldater sikrer det utbombede omrdet ved Irans kultursenter i Beirut.

Foto: SHARIF KARIM / Reuters
Selvmordsbombe Beirut Beir Hassan

En mann fikk mindre skader i armen etter at to selvmordsbombere på henholdsvis motorsykkel og bil utløste sine ladninger ved Irans kultursenter i bydelen Beir Hassan.

Foto: Bilal Hussein / Ap

Bombene gikk av bydelen Beir Hassan, et sjiamuslimsk nabolag som har vært plaget av en rekke bombeangrep, sist mot Irans ambassade i november i fjor da 23 mennesker mistet livet og 140 ble såret.

Området er kjent for sin støtte til den sjiamuslimske militante organisasjonen Hizbollah. Her ligger også Irans kultursenter og Kuwaits ambassade.

Hevnangrep

Selvmordsbombene onsdag blir sett som hevn for innblanding i konflikten i Syria.

Abdullah Azzam-brigadene, en gruppe sunnimuslimske jihadister med bånd til Al Qaida, var raskt ute med å ta på seg skylden for angrepene, som skal ha blitt utført av to selvmordsbombere med bil og motorsykkel.

– Om en liten stund, hvis Gud vil, kommer våre brødre fra Hussein Bin Ali-cellen i Abdullah Azzam-brigadene med viktige kunngjøringer om angrepet på det iranske kultursenteret i Beirut, heter det fra gruppen på nettstedet Twitter, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tok ansvaret på Twitter

Litt senere ble ansvaret bekreftet på arabisk på Twitter, her retweetet i engelsk oversettelse av journalisten Abdulrahman al-Masri i Syria Direkt.

Ifølge Tweeten er angrepet en hevn for Hizbollahs inngripen i borgerkrigen i Syria.

Laster Twitter-innhold
Soldater undersøker bombebil i Beirut

Soldater gjør tekniske undersøkelser på bilen som den ene selvmordsbomberen brukte i Beirut i morges.

Foto: Bilal Hussein / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt