Hopp til innhold

Jernbaneovergang kollapset i Mexico – 23 bekreftet døde

23 drept og 70 er skadet etter at en jernbaneovergang i Mexico kollapset mandag kveld.

Metroulykke, Mexico City

Vognsettet kollapset over storbyen.

Foto: LUIS CORTES / Reuters

Dramatiske videoer viser hvordan vognsettet kollapser og toget kjører ut på toppen av flere biler nedenfor overgangen.

Medisinske mannskaper og brannmenn bevegde seg gjennom vraket på jakt etter overlevende.

– Da luften ble klar etter all støvet, kastet vi oss rundt for å se om noen trengte hjelp. Vi hørte ingen skrik. Jeg vet ikke om det var fordi de var i sjokk, fortalte et vitne til AFP.

Ordføreren i Mexico-by Claudia Sheinbaum informerte om at det også lå en bil fanget under jernbaneovergangen, som blant annet er bygget av murstein, ifølge Reuters.

Det arbeides fortsatt med å finne ut hvor mange som er omkommet. Til nå etterlater ulykken seg til minst 23 drepte og 70 skadde, har myndighetene opplyst.

Avbrøt søket

Sheinbaum opplyste til The Guardian at redningsarbeidet ble avbrutt ved midnatt da toget hang delvis utover og ble ansett svært ustabilt. En kran måtte bringes inn.

– Det var mennesker som fortsatt var fanget inne i toget, men vi vet ikke om de lever, sa ordføreren.

T-bane-ulykke i Mexico City

Nødetater redder ut overlevende.

Foto: LUIS CORTES / Reuters

Tidligere utenriksminister i Mexico Marcelo Ebrard var ordfører da jernbaneovergangen ble bygd. Etter hendelsen skrev han på Twitter:

– Det som skjedde i dag er en grusom tragedie. Solidariteten min ligger hos ofrene og pårørende. Det er nå en selvfølge at hendelsen må etterforskes og at årsakene undersøkes. Jeg står til disposisjon til å hjelpe dersom nødvendig.

Laster Twitter-innhold

Mannen Jose Martinez skulle egentlig ha tatt toget som stupte fra jernbaneovergangen. Han forklarer hvordan en hendelse på jobb på mirakuløst vis reddet han.

– Jeg ble reddet med rundt 15 minutter. Det er flaks at ingenting skjedde med meg, sa han til AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt

Reagerer på Marin-kritikk: – Det er jo ikke et problem

En ny festvideo av Sanna Marin har satt Finlands statsminister under hardt press. Marin hasteinnkalte til pressekonferanse og kunngjorde at hun har tatt en narkotest.