NRK Meny
Normal

Elleveåring funnet etter å ha blitt kastet av tog

Ei elleve år gammel jente var savnet etter at en konduktør kastet henne av toget fra Örebro til Göteborg i Sverige fordi hun ikke kunne framvise billett. Hun er nå funnet.

Jenta snakket nesten ikke svensk, og storesøsteren, som hadde billettene, var på toalettet da konduktøren kom, skriver nyhetsbyrået TT.

Kontaktet politiet tre timer etter

Jenta ble tvunget til å gå av toget i Kumla. Hendelsen inntraff rundt klokka 19.30 tirsdag kveld, men trafikkledelsen i SJ kontaktet ikke politiet for å fortelle om hendelsen før tre timer senere.

Natt til onsdag var jenta fortsatt savnet. Politiet gjennomførte søk i trappeoppganger og andre steder i Kumla hvor det kunne tenkes at jenta oppholdt seg. Det ble også gjennomført søk i andre tog som gikk fra Kumla tirsdag kveld.

– Vi har ikke fått noen tips eller vitneopplysninger. Akkurat nå konsentrerer vi oss om å lete etter jenta, sier vakthavende befal Kenneth Johannesson i politiet i Örebro til TT.

– Man tenker sitt

Politiet har ikke fått noen forklaring på konduktørens avgjørelse.

– Det får vi ta opp siden. Jeg håper SJ har undersøkt saken. Vi prioriterer søket. Men man tenker sitt, sier Johannesson.

SJ beklager hendelsen.

– Personalet har gjort en feil, sier pressetalsmann Torvald Svahn.

Ifølge ham ble togpersonalet først i 21.30-tida kontaktet av den eldre søsteren om den savnede jenta.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt