«99 problems but Mitt ain't one»

Obama fikk støtte av mektige musikervenner i kampen om å vinne den viktige vippestaten Ohio.

Rapperen JayZ viste sin støtte til Obama på et valgkamparrangement i Ohio mandag.

Se rapperen Jay Zs støtte til president Obama i Ohio mandag.

På det siste store valgkamparrangementet før amerikanerne går til urnene, fikk Obama hjelp av to av de mektigste musikerne i USA akkurat nå.

Rapperen Jay Z, et ikon i moderne amerikansk populærkultur og en svoren Obama-tilhenger, fikk med seg salen på en omskrevet versjon av hitlåta «99 problems».

Refrenget på låta, som i kjent rap-stil i utgangspunktet inneholder støtende ord, lød mandag kveld, norsk tid, som følger:

«If you're having world problems I feel bad for you son, I got 99 problems but Mitt aint one.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jay Z støtter Obama

I valgkampversjonen av låta «99 problems» var et nedsettende begrep for kvinne byttet ut med fornavnet til republikanernes presidentkandidat, Mitt Romney.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Støtte ved forrige valg

Også under valgkampen for fire år siden fikk Obama hjelp av JayZ, i tillegg til andre profilerte rappere som NAS og T.I. Flere analytikere har ment at støtten var viktig for å kapre afroamerikanske velgere. Andre har igjen påpekt at støtten fra til dels kontroversielle artister kan ha gitt utslag den andre veien.

Like fullt var det et entusiastisk publikum som tok i mot JayZ, en artist med mer enn 50 millioner solgte album på samvittigheten.

– Er dere klare for fire nye år, spurte JayZ, eller Shaun Carter, fra scenen, og fikk svar som forventet.

En annen ikke helt ukjent artist som var på plass mandag var Bruce Springsteen, også kjent som «The Boss», også han en av presidentens fremste støttespillere i valgkampen.

– Han (Obama, red. anm.) ringte og sa at jeg måtte komme, og sa at «The Boss» kom. Å, så Michelle kommer?, spøkte JayZ fra scenen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Obama 2012 Barack Obama

Obama blant tilhengere under arrangementet i Nationwide Arena.

Foto: Tony Dejak / Ap

Viktig vippestat

Valget av Ohio som avsluttende valgkamparrangement var neppe tilfeldig valgt. Delstaten er en av flere der ingen kandidat eller parti uten videre kan regne med et flertall. Den siste gangen Ohios valgmenn stemte på en kandidat som ikke ble valgt til president, var i 1960.

I de siste analysene fra Sabato's Crystal Ball, som er regnet som en av de mest treffsikre analysebyråene, får Obama 49,4 prosent av stemmene i delstaten. Romney får på sin side 46,5 prosent.

En annen, fersk måling Ipsos har utført for Reuters, viser at Obama har et forsprang på 4 prosentpoeng.

Ingen republikaner er blitt president uten å vinne Ohio, men i denne målingen får Mitt Romney bare støtte fra 46 prosent av de sannsynlige velgerne i delstaten.

Også Mitt Romney avslutter den 18 måneder lange valgkampen med enda en gang å besøke vippestatene Ohio og Pennsylvania på valgdagen, tirsdag norsk tid.

SISTE NYTT

Siste nytt