NRK Meny
Normal

Japanske menn går med tung gravidmage og øver på å bade babydukker

Ungkarene tar kurs i barnestell for å bli mer attraktive for kvinner.

Japanske ungkarer tar kurs i spedbarnsstell

Japanske ungkarer tar kurs i spedbarnsstell, i et håp om gjøre seg mer attraktive.

Japanske Masaya Kurita (31) bader en dukke skånsomt før han svøper den inn i et håndkle.

Han har verken partner eller en baby på vei, men har meldt seg på et foreldrekurs kun for menn – i håp om at det skal øke sjansene for å finne kjærligheten, skriver Reuters.

Bæring og bading

«Ikumen»-kurset skal nemlig gjøre japanske ungkarer bedre på barnestell og på den måten «mer attraktive for kvinner». Deltakerne lærer blant annet å bære og bade babyer. De får også kjenne på hvordan det er å gå med tung gravidmage.

– Gjennom kurset innså jeg at jeg har en tendens til å skjule mine svakheter og følelser. Jeg håper jeg evner å vise mer av mine sårbare sider etter dette, sier Kurita, som har brukt det siste halve året på å lete etter en partner gjennom dating-nettsteder.

– Få involvert i barneoppdragelse

I Japan tok bare 2,65 prosent av gifte menn pappapermisjon i 2015. Det er et godt stykke unna statsminister Shinzo Abes mål om 13 prosent innen 2020.

– Det er ikke så mange menn som er involvert i barneoppdragelse i Japan. Mange frykter at det blir vanskelig å komme tilbake til arbeidslivet. Personlig mener jeg det er viktig at bedriftene tilrettelegger mer på dette området, Takashi Tayama (35), en av kursdeltakerne som selv skal bli far.

Grunnleggeren av kurset, Takeshi Akiyama, mener ferdighetene øker sjansene for å bli gift.

– Jeg ville få til en form for sertifisering, slik at også dating-nettsteder kan vise til menns ferdigheter på dette området. På den måten kan kvinnene se at de vil bidra i ekteskapet, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt