NRK Meny
Normal

Japansk tv har publisert den angivelige drapsvideoen

Bildene som skal være fra overvåkingskameraet på flyplassen i Kuala Lumpur, viser angivelig det dødelige angrepet på nordkoreanske Kim Jong-nam.

Bildene som skal være fra overvåkingskameraet på flyplassen i Kuala Lumpur, viser angivelig det dødelige angrepet på nordkoreanske Kim Jong-nam. Sørkoreansk etterretning mener han ble drept med gift av nordkoreanske agenter på flyplassen i Kuala Lumpur.Bildene som skal være fra overvåkingskameraet på flyplassen i Kuala Lumpur, viser angivelig det dødelige angrepet på nordkoreanske Kim Jong-nam. Sørkoreansk etterretning mener han ble drept med gift av nordkoreanske agenter på flyplassen i Kuala Lumpur.

SE VIDEO: Her blir det som skal være Kim Jong-nam angrepet av to kvinner på flyplassen i Kuala Lumpur.

Videoen er hentet fra det som skal være to overvåkingskameraer på flyplassen. Bildene viser det som angivelig er Kim Jong-nam som blir grepet bakfra av en kvinne i hvite topp.

Det kan se ut som om kvinnen legger en arm over ansiktet på Kim før hun forsvinner fra stedet.

Fra en annen vinkel kan man se Kim vakle mot flyplassansatte mens han tørker seg rundt munnen.

Ingen har så langt kunne bekrefte om overvåkingsvideoen er ekte. Den ble først vist på den japanske tv-kanalen Fuji TV, skriver The Guardian.

– Har feil mann

Selv om malaysiske myndigheter har identifisert drapsofferet som halvbroren til den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un, har Nord-Korea avfeid dette.

Nord-Koreas ambassadør til Malaysia sa i dag at de ikke har tillit til malaysiske myndigheter, og at den avdøde er en annen nordkoreansk statsborger.

– Det har gått sju dager siden drapet, men det er ingen klare bevis for dødsårsasken og vi kan ikke stole på malaysisk politi, sa den nordkoreanske ambassadøren Kang Chol.

Fire pågrepet

I alt fire personer er pågrepet etter dødsfallet, deriblant en 46 år gammel nordkoreansk mann og to unge kvinner med pass fra henholdsvis Vietnam og Indonesia.

Målet med etterforskningen er ikke å oppklare saken, hevdet ambassadør Kang Chol i møte med pressefolk i Kuala Lumpur. Han mener Malaysias etterforskning er politisk motivert, og at landene i stedet bør gjennomføre en felles gransking.

Kang uttalte seg etter å ha blitt kalt inn på teppet av Malaysias regjering. Bakgrunnen var at ambassadøren hadde beskyldt landet for en sammensvergelse med «fiendtlige styrker» i etterforskningen.

I tillegg har Malaysia kalt hjem sin ambassadør til Nord-Korea.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt