Tsunamivarsel i Japan etter jordskjelv i Chile

Mens tusener av chilenere vender tilbake til hjemmene sine, er det sendt ut tsunamivarsel for Japan etter jordskjelvet utenfor Chile natt til onsdag.

Patruljerer gatene i Iquique

Politi patruljerer gatene i Iquique i Chile.

Foto: Cristian Vivero / Ap

Ifølge meteorologmyndigheten i Japan ventes det at en bølge på én meter over normalt havnivå vil treffe landets stillehavskyst.

Tsunamien vil trolig treffe tidlig torsdag morgen, lokal tid.

Det er imidlertid lite sannsynlig at det blir noe skade på grunn av bølgen, varsler meteorologene, men de ber folk holde seg ute av vannet og vekk fra vannkanten.

Langs deler av Stillehavskysten blir det advart om en flodbølge på opp mot en meter. I Japan er det ventet at den vil treffe Fukushima-området, det var der en ødeleggende bølge traff i 2011.

I Indonesia er det ventet en bølge på en halv meter, melder myndighetene i landet.

Patruljerer gatene

I den chilenske byen Iquique, som ble hardest rammet av skjelvet, patruljerer politi og soldater gatene for å hindre plyndring. I byen Alto Hospicio, som ligger i nærheten, ble rundt to tusen hjem ødelagt av naturkreftene, melder AFP.

Rundt ti timer etter det store skjelvet, kunne folk som hadde tilbrakt natten ute i gatene, vende hjem til boligen sin.

President Michelle bachelet har erklært deler av det nordlige Chile for et katastrofeområde og har reist nordover for å følge redningsarbeidet.

Jordskjelv Chile

En av de mange ødelaggelsene i Iquique.

Foto: Aldo Solimano / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt