NRK Meny
Normal

Janukovitsj vil ha Krim tilbake

I sitt første intervju siden Russland annekterte Krim-halvøya forteller Janukovitsj onsdag at han ønsker at Ukraina skal ha Krim tilbake.

Russia Yanukovych Viktor Yanukovych

Viktor Janukovitsj i sitt første intervju siden han flyktet til Russland i februar.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Onsdag gjorde Janukovitsj sitt første intervju siden han flyktet til Russland i februar. Han forteller nyhetsbyrået Associated Press og russiske NTV at han vil at Krim-halvøya skal bli ukrainsk igjen.

– Krim er en enorm tragedie, sa 63-åringen.

Janukovitsj fortalte at han har møtt Putin etter at han ankom Russland, og at han håper på flere møter for å forhandle om Krim.

– Vi må finne en måte å gi Krim tilbake sin selvstendighet, men som en del av Ukraina, sa den avsatte presidenten.

Intervjuet kom dagen etter at NATO erklærte at de vil stanse alt praktisk sivilt og militært samarbeid med Russland. Erklæringen kom under NATOs utenriksministermøte som hadde sin andre og siste dag onsdag.

Rasmussen advarer om historisk feil

På den siste dagen av NATOs utenriksministermøte fortalte generalsekretær Anders Fogh Rasmussen at han ikke har hørt tilbake fra Russland direkte etter erklæringen om å stoppe samarbeidet med landet. Han har derimot fått med seg russiske uttalelser i media.

– Vi har merket oss uttalelser som indikerer Russlands press på Ukraina til å endre sin konstitusjon, sier generalsekretæren.

- Dersom Russland skulle intervenere ytterligere i Ukraina, ville jeg ikke nøle med å kalle det en historisk feil, sier Fogh Rasmussen til pressen i Brussel.

Rasmussen sa at Russlands militære tilstedeværelse på Øst-Ukraina grensen er av stor bekymring for NATO, og at Moskvas styrker kan nå militære mål innen dager.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt