Jaktet mandag på seks mistenkte etter gjengvoldtekten i Brasil - to pågrepet

Politiet i Rio de Janeiro var mandag på jakt etter seks mistenkte menn etter gjengvoldtekten av en 16-årig jente som sjokkerte Brasil i forrige uke, men klarte bare å pågripe to.

Demonstranter i Rio

Saken har ført til sterke reaksjoner i Brasil og rasende kvinner demonstrerte i gatene i både Rio de Janeiro og São Paulo fredag. En mistenkt er så langt pågrepet.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA / AFP

TV-kanalen Globo viste mandag bilder av en politiaksjon mot et hus i favelaen vest for den brasilianske storbyen. Politiet skal ha vært på jakt etter seks av de mer enn 30 mennene som angivelig var involvert i overgrepet på jenta, skriver nyhetsbyrået AFP.

To av de seks skal ha blitt pågrepet mandag, og en av dem skal være jentas kjæreste, som ifølge brasiliansk media skal være en lovende, 20-årig fotballspiller, melder AP mandag kveld.

Flere av voldtektsmennene har lagt ut video av voldtekten på sosiale medier, og mannen som skal ha filmet det hele var ifølge AFP en av de seks politiet var på jakt etter mandag.

Flere aksjoner

De andre mistenkte inkluderer to menn mistenkt for å ha spredt bildene, en som skal ha tatt en smilende selfie ved siden av den nakne jenta, og en siste som bare er beskrevet som en narkotikasmugler av TV-kanalen G1.

Tungt væpnet politiet har gjennomført aksjoner mot flere favelaer i Rio de Janeiro etter at videoen ble lagt ut forrige uke. Selve voldtekten skal ha skjedd lørdag 21. mai.

Politiet i Brasil har sagt de kommer til å holde en pressekonferanse senere mandag der de kommer til å adressere motstridende meldinger som har kommet i løpet av etterforskningen, i en sak som har fått stor oppmerksomhet i Brasil og har blitt fordømt av både av den suspenderte presidenten Dilma Rousseff og sittende president Michel Temer.

I Rio de Janeiro var det fredag demonstrasjoner etter gjengvoldtekten av en 16-åring.

Byttet etterforskningsleder

Søndag byttet politiet etterforskningslederen i saken etter ønske fra jentas advokat, Eloisa Samy.

16-åring utsatt for gjengvoldtekt

Det brasilianske mediehuset Globo traff for to dager siden og intervjuet 16-åringen som skal ha blitt voldtatt av et trettitalls menn.

Foto: Mrcia Foletto / Agncia O Globo. / Zuma Press

Jenta, som har blitt flyttet til et hemmelig sted av politiet, fortalte til Globo at etterforskeren hadde gjort henne ukomfortabel.

– Han klandret meg, sa hun.

– Jeg tror det er derfor mange kvinner ikke står frem. De forsøkte å anklage meg, som om jeg var skyld i at jeg ble voldtatt.

Tvilende politisjef

Også sjefen for sivilpolitiet i Rio de Janeiro, Fernando Veloso, sa til Globo søndag at han var tvilende til jentas historie.

Selv om man ifølge AFP tilsynelatende kan se blod komme fra underlivet til 16-åringen i en av videoene, sa Veloso at man ikke kan se spor av blod på opptakene som er gjort.

– Rapporten vil komme med noen poenger som vil være motstridende med meningen folk har gjort seg opp, sa han.

Mandag sier Veloso derimot at politiet tror at voldtekten fant sted, men at de ikke kan slå fast nøyaktig hvor mange menn som deltok, skriver nyhetsbyrået AP. Ifølge jenta skal 33 menn ha deltatt.

Politiet har så langt pågrepet en mann.

SISTE NYTT

Siste nytt