Fransk politi jakter på denne mannen

Politi og sikkerhetsstyrker har i ett døgn lett etter en mann i førtiårene etter skytingen i Paris mandag.

Skyting Paris

Tirsdag offentliggjorde politiet også et nytt bilde av den antatte gjerningsmannen.

Foto: HANDOUT / Reuters

Avisen Le Parisien meldte tirsdag ettermiddag at en mann var blitt pågrepet. Politiet forhørte vedkommende, før han var fri til å gå igjen.

Skjøt i avislokale

Klokka 1015 mandag formiddag gikk en mann inn i redaksjonslokalene ved Place de la Republique, sentralt i den franske hovedstaden. Han skjøt med en hagle i ankomsthallen, før han flyktet fra stedet.

En fotoassistent ble alvorlig såret i angrepet. Han hadde sin aller første arbeidsdag i Libération mandag, og er nå operert for skuddskader i mage og bryst. Legene sier at de er mer optimistiske enn tidligere.

Politivakt utenfor France Info

Politiet står vakt utenfor franske nyhetsredaksjoner. Her ved radiokanalen France Info.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Et par timer etter skytingen hos Libération ble meldt at det var løsnet skudd utenfor en bank i forretningsområdet La Défense lenger vest i byen. Ingen ble skadet her, men gjerningsmannen kapret en bil og tvang sjåføren til å kjøre ham til Champs-Élysées.

Politijakt

Politiet mener mannen er den samme som truet de ansatte i TV-stasjonen BFMTV sist fredag og en storstilt politijakt ble satt i gang. det ble også satt ut politivakter ved de fleste nyhetsredaksjonene i den franske hovedstaden.

Tirsdag offentliggjorde politiet også et nytt bilde av den antatte gjerningsmannen. Bildet stammer fra et overvåkingskamera på en metrostasjon i sentrum av Paris og viser nærbilde av ansiktet til mannen som mistenkes for å ha skutt fotografen i Libération. Bildet viser en mann med rundt ansikt, iført rød jakke og en beige lue eller cap, bærende på en svart bag.

Sikkerhetstiltakene rundt redaksjonene i byen har vært strenge også i dag.

Politiet har mottatt mer enn 400 tips i saken. En kilde i politiet sier at rundt 120 av dem er interessante.

SISTE NYTT

Siste nytt