Hopp til innhold

Russland jakter på «sorte enker» før OL

Kort tid før OL jakter russiske sikkerhetsstyrker på tre potensielle kvinnelige selvmordsbombere. Én av dem antas å være i OL-byen Sotsji.

Sikkerhetstiltak i Russland før OL

Sikkerhetsvakter patruljerer ved et olympisk anlegg i nærheten av Sotsji. Putin trapper opp sikkerheten i Russland i før vinter-OL.

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / NTB Scanpix

Frykt for sikkerheten står høyt på dagsorden idet vinter-OL nærmer seg.

Et flyveblad fra politiet som ble observert av en reporter i nyhetsbyrået AP på et hotell i OL-byen Sotsji, inneholder advarsler om tre potensielle selvmordsbombere.

I et brev hevder politiet at én av dem, en 22 år gammel kvinne, er på frifot i Sotsji. Hun skal være enken til en islamsk militant, skriver AP.

«Sorte enker»

Russiske myndigheter har tidligere beskyld såkalte «sorte enker» av drepte opprørere for å ha stått bak tidligere selvmordsangrep i landet.

Ifølge CNN skal flyveblader også ha blitt delt ut til hoteller i Rostov-on-Don sørøst i Russland. Her navngis tre kvinner som det står kan komme til å utføre selvmordsangrep mellom 21. og 24. januar, på samme tid som den olympiske fakkelstafetten pågår.

Den ene av kvinnene ble nylig drept i skyting i Dagestan, i en episode hvor totalt sju militante skal ha blitt drept. Hun hadde blitt trent til å bli selvmordsbomber, opplyser myndighetene ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Bildene på flyvebladene viser to av de tre iført islamske hodeplagg, men teksten advarer mot at de ikke nødvendigvis er kledd slik, ifølge CNN.

Drepte terrormistenkt

President Vladimir Putin setter inn store ressurser for å sikre et vellykket OL, og skjerper sikkerhetstiltakene i landet foran det gigantiske arrangementet. USA har sagt at de er klare til å hjelpe Russland til med fly og marinefartøyer.

Statlige medier meldte tirsdag at en mistenkt militant leder ble drept av politiet i en skyteepisode i den russiske republikken Dagestan. Eldar Magatov er mistenkt for å ha vært involvert i flere angrep på russiske mål, skriver Reuters.

En gruppe som kaller seg Vilajat Dagestan la søndag ut en video på nettet hvor de advarer Putin mot terrorangrep dersom OL ikke blir avlyst. Gruppen hevder også det var de som stod bak de to selvmordsangrepene i Volgograd i forrige måned, hvor til sammen 34 mennesker ble drept.

SISTE NYTT

Siste nytt