NRK Meny
Normal

Ukraina var «elefanten i rommet» da Jagland møtte Putin

MOSKVA (NRK): Russland ønsker et bedre forhold til Europa. Det mener Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland. I dag var han i Moskva og traff president Vladimir Putin.

Thorbjørn Jagland møtte i dag president Vladimir Putin i Moskva.

VIDEO: Jagland møtte Putin i Moskva

Til tross for en lengre periode med et stadig kaldere forhold mellom vesten og Russland har Thorbjørn Jagland opprettholdt kontakt med russiske toppledere. Det mener Europarådets generalsekretær er svært viktig.

– Jeg tror de er på leting etter å komme tilbake til mer dialog og samarbeid, og jeg håper at den åpningen kan komme fra det såkalte vesten også, sier Jagland.

Generalsekretæren hastet i dag fra møte til møte med russiske toppledere i Moskva.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov forsikret Jagland om at landet også i fremtiden vil respektere avgjørelser i den Europeiske menneskerettsdomstolen, hvor russere som er misfornøyd med sine rettigheter kan klage inn sin egen stat.

Diskuterte Ukraina med Putin

Også Russlands president Vladimir Putin tok seg tid til å treffe Jagland i ettermiddag.

– Elefanten i rommet er jo Ukraina. Det er jo det som har skapt denne kontroversen mellom Russland og resten av Europa. Og hvis man ikke kan finne noen vei ut av det er det vanskelig å se hvordan man kan komme over i en bedre situasjon, sier Jagland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt