Hopp til innhold

Jackson var skallet og utmagret

Michael Jackson døde med magesekken full av piller, flere ribbein brukket og uten hår på hodet.

Michael Jackson
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Detaljer som har lekket fra obduksjonsrapporten viser at Michael Jackson balanserte på ei syltynn line mellom liv og død i tida før han døde.

Popkongen hadde tydelige fysiske spor som vitnet om et hardt liv, samt merker etter iherdige forsøk på gjenopplivning etter at hjertet hans stoppa.

Ambulansen med Michael Jackson
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hør nødanropet til 911 om Michael Jackson

Det er den britiske avisa The Sun som har fått lekket detaljer fra obduksjonsrapporten. En kilde har fortalt avisa om den femti år gamle superstjernas miserable fysiske tilstand.

- Michaels familie og fans kommer til å bli skrekkslagne når de får se hvilken tilstand han var i. Mot slutten var han bare skinn og bein. Han hadde mista så å si alt håret, og før han døde hadde han ikke spist annet enn piller.

Les også: Jackson-familien knust av sorg

Magesekken full av piller

Av rapporten går det fram at popstjernen ikke hadde spist på flere timer, og at det kun ble funnet piller i magesekken hans.

Jackson skal ha slitt med vekta si over tid, men den siste tida før han døde var han magrere enn noen gang. Han veide omtrent 50 kilo, og målte 178 cm. I den ferske rapporten beskrives han som svært utsulta.

Funnet med parykk

Michael Jackson var nesten helt skallet da han døde, og var iført parykk da han ble funnet.

Han hadde et tydelig arr bak det venstre øret. Dette området var også uten hårvekst, og er antakelig et resultat av ulykka han ble utsatt for under ei reklameinnspilling for Pepsi i 1984.

I ansiktet ble det funnet tydelige sport etter minst 13 plastiske operasjoner. Blant annet gikk han uten nesebein, og på brystet ble det funnet flere arr etter en hudkreftoperasjon.

Michael Jackson

Slik så Michael Jackson ut under sine glansdager. Her er han under konserten på Valle Hovin i Oslo i 1992.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Blåmerker og sår

Føttene var dekket av tallrike blåmerker, det ble også funnet blåmerker og sår på ryggen. Dette skal være merker etter flerfoldige injeksjoner av narkotiske smertestillende som har blitt gitt til Jackson over flere år.

Store deler av kroppen hans var også dekket av strekkmerker. Det er uvisst hva disse merkene stammer fra.

Voldsom gjennopplivning

Flere av Jacksons ribbein skal ha brukket under gjenopplivningsforsøkene.

Det var dessuten spor etter fire injeksjoner nær hjertet, som foreløpig antas å stamme fra ambulansepersonalets forsøk på gjenopplivning med adrenalin.

Les også: LAPD: Legen er utenfor mistanke

Beholder hjernen

Jacksons hjerne blir fremdeles oppbevart der obduksjonen ble gjort med tanke på flere undersøkelser, men popstjernas kropp er overgitt til familien.

Jackson-familien står igjen med en rekke ubesvarte spørsmål etter dødsfallet, og har presset på for en uavhengig obduksjon. Lørdag kom de gjennom med kravet, og Jackson ble obdusert på nytt.

Les også: jacksonfamilien vil ha ny obduksjon

Les også: Michael Jackson obdusert på nytt

Rettsmedisinere konkluderte med at han hadde tatt medikamenter, men opplyste at det endelige svaret først vil foreligge om fire til seks uker.

– Falsk rapport

I etterkant av oppslaget i den britiske tabloiden, har rettsmedisinerne gått ut og avfeid de angivelige opplysningene fra obduksjonsrapporten:

– Rapporten som er offentliggjort stammer ikke fra vårt kontor. Jeg kjenner ikke til hvor informasjonen stammer fra. Den er ikke korrekt, og noe av det er fullstendig galt, opplyser rettsmedisineren i en uttalelse, ifølge kjendisnettstedet TMZ.

SISTE NYTT

Siste nytt