Hopp til innhold

Jackpot til heldig vinner i California – vant 3,8 milliarder kroner

Bare ett eneste lodd hadde alle tallene riktig da trekningen i det amerikanske Powerball-lotteriet gikk av stabelen lørdag. Gevinsten endte på nesten 448 millioner dollar, eller litt over 3,8 milliarder kroner. Vinneren er foreløpig ukjent.

Powerball Jackpot

Jackpoten endte til slutt på nesten 448 millioner dollar, og loddet ble solgt til en heldig vinner i California.

Foto: G-Jun Yam / AP

Siden ingen hadde klart å vinne jackpoten på lenge, hadde premien vokst til nesten 448 millioner dollar de siste månedene.

Tallene som ble trukket lørdag kveld var 20-26-32-38-58, og powerballnummeret var 3. Vinnerloddet er solgt i California, men det er ikke kjent om flere spillere har spleiset på det verdifulle loddet.

Selv om premien er enorm, er det faktisk ikke så uvanlig at Powerball-jackpoten når slike høyder. Etter at det amerikanske pengespillet endret system i 2015, har man sett slike utbetalinger flere ganger.

Laster Twitter-innhold

0.0000003 prosent

Men lørdagens utbetaling er likevel grandios, og føyer seg inn i rekken som den sjuende største i amerikansk historie.

Den største premien noensinne i USA kom i januar 2016. Da delte tre heldige vinnere rekordpotten på over 14 milliarder kroner og sikret seg svimlende 4,7 milliarder hver etter.

Premien baserer seg på antall solgte kuponger, og den siste tiden har det blitt solgt svært mange i det amerikanske Powerball-lotteriet.

Etter endringen i 2015 er oddsen for å vinne i Powerball én til 292 millioner, eller 0.0000003 prosent, ifølge CNN. Til sammenligning er oddsen for sju rette i norsk Lotto 1 til 5,4 millioner.

SISTE NYTT

Siste nytt