J.K. Rowling fikk latterkrampe da Trump skrøt av sine skrivekunster

J.K. Rowling, forfatter av de verdenskjente «Harry Potter»-bøkene svarte den amerikanske presidenten, som skrøt av sitt talent for skriving på Twitter sent tirsdag kveld.

Harry Potter

KRITISK: Forfatter av de kjente Harry Potter-bøkene J.K. Rowling er ikke nådig med kritikken etter at Donald Trump tirsdag kveld skrøt av skrivetalentet sitt.

Foto: Lefteris Pitarakis / AP

I en rekke Twitter-meldinger kritiserte USAs president Donald Trump amerikanske medier, som han mener «konstant leter etter feil i twitter-meldingene» hans.

Trump

FORFATTER: Donald Trump står oppgitt som forfatter av hele 19 bøker. Hans første bok ble utgitt i 1989, og er skrevet av ghostwriteren Tony Schwartz.

Foto: Leah Millis / Reuters

– Etter å ha skrevet mange bestselgende bøker, og på en måte stoler på min egen evne til å skrive, bør det bemerkes at de falske nyhetsmediene går gjennom og konstant leter etter feil i twitter-meldingene mine. Jeg skriver enkelte ord med store bokstaver bare for å legge trykk på dem, ikke fordi de skal skrives med store bokstaver, skrev Trump på Twitter.

Meldingen fikk en av verdens mest kjente forfattere, J.K. Rowling, til å «le» høyt og lenge på Twitter.

– Hahahahahahahahahhahahaha (...) Trekker pusten. Hahahahahaha (...), skrev Rowling.

– Stakkars. Hahahahaha (...), fortsatte hun i flere tweets etter hverandre.

Laster Twitter-innhold

I den siste meldingen har også Harry Potter-forfatteren stavet ordet «Greatest» feil. Rowling har skrevet «Gratest». Det er uvisst om dette er en bevisst eller ubevisst feil.

Skrivefeil

Det er sant som Donald Trump skriver. Han har blitt kritisert for at det er skrivefeil i flere av twitter-meldingene hans. Ifølge The Washington Post øker bruken av ordbøker på internett hver gang Trumps tweets inneholder feilstavede ord, eller ord som har blitt brukt feil. Søkene indikerer at folk selv vil sjekke om presidenten har stavet og brukt ordene riktig.

Skjermdump

FØRSTE FORSØK: Dette er den første Tweeten Trump skrev om sine egne skriveferdigheter.

Foto: Skjermdump / Twitter

Tirsdag kveld påpekte flere at det var en skrivefeil i tweeten der Trump skryter av skriveferdighetene sine.

Trump skrev: « (...) Fake News constantly like to pour over my tweets (..)».

«Pour over» betyr å helle over på norsk. Flere mener imidlertid at det riktige ordet hadde vært «pore over», som betyr studere eller lese noe nøye, som for eksempel en bok.

Laster Twitter-innhold

Aktiv Trump-kritiker

– *Tørker tårer og forsøker å få kontroll over pusten*. Seriøst, Donald Trump, er den beste skribenten på jord, avsluttet Rowling twitter-angrepet ironisk.

J.K. Rowling

VERDENSKJENT: De sju bøkene om Harry Potter og hans venner og fiender er oversatt til 79 språk og er solgt i over 450 millioner eksemplarer. Det har gjort forfatter J.K. Rowling til en av verdens best betalte forfattere, ifølge Forbes.

Foto: Matt Dunham / AP

J.K. Rowling har gjentatte ganger kritisert Donald Trump i sosiale medier, både før og etter at han ble president. I april la hun ut et bilde av en person som var utkledd som presidenten med bildeteksten: «Advarsel: Det er en Hambuse (Boggart på engelsk, journ.anm.) løs på Times Square».

En Hambuse er en skapning som i Harry Potter-universet kan forme seg til din aller største frykt.

I 2015 lenket Rowling til en BBC-artikkel om Trump og skrev: «Så forferdelig. Voldemort var ikke i nærheten av like ille».

To timer etter første tweet om skriveferdigheter, la den amerikanske presidenten ut den samme tweeten en gang til. Denne gang hadde han rettet «pour» til «pore».

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt