Italiensk politi beslaga 14 tonn amfetamin

Politiet i Italia har beslaglagt 14 tonn amfetamin som de mener IS har produsert i Syria. Stoffet skulle finansiere gruppens terrorvirksomhet.

Politiet i Italia har beslaglagt 14 tonn amfetamin.

Stoffet lå i store pappkonteinere.

I tre konteinere i havnebyen Salerno sør for Napoli fant politiet 84 millioner piller med merkenavnet Captagon. Beslaget har en verdi på rundt 1 milliard euro, opplyser politiet.

En video publisert av det italienske finanspolitiet viser hvordan politifolkene skjærer opp en stor pappsylinder som er fylt med piller. Stoffet var gjemt på en slik måte at skannere ikke kunne oppdage det, skriver avisen La Stampa.

Her sjekker politiet konteinerne der stoffet ble funnet.

Konteinere fylt med 84 millioner piller kom til havnebyen Salerno.

Foto: Italian Finance Police / Reuters

Finansierer terror

– Vi vet at IS finansierer sin terroristaktivitet ved å smugle narkotika laget i Syria. Landet er blitt verdens største produsent av amfetamin, sier politiet i en uttalelse.

Captagon var opprinnelig til medisinsk bruk. Ulovlige varianter ble omtalt som «jihaddop» fordi IS-krigere ofte brukte det i kamp, ifølge politiet. Stoffet motvirker trøtthet og redsel. Både produksjonen og bruken av dette stoffet har økt dramatisk i Syria det siste året.

Det italienske politiet mistenker at narkotikahandlere har vendt seg mot Syria etter at produksjonen er mer eller mindre stanset i Europa fordi mange land ble stengt på grunn av koronapandemien.

SISTE NYTT

Siste nytt