Hopp til innhold

Italias ambassadør til Kongo drept i angrep på bilkolonne

Ambassadør Luca Attanasio (43) og to andre ble skutt og drept da en FN-kolonne ble angrepet i nær Goma i Kongo. Det bekrefter det italienske utenriksdepartementet.

Italy's ambassador to the Democratic Republic of Congo, Luca Attanasio.

Italias ambassadør til Kongo Luca Attanasio ble drept mandag.

Foto: HANDOUT / AFP

Attanasio reiste i en kolonne biler fra FNs stabiliseringsstyrke i Kongo. Ifølge den italienske avisa Corriere della Sera kan angrepet ha vært et forsøk på å bortføre FN-personell.

Ambassadøren, en annen ansatt ved ambassaden og en sjåfør fra Verdens Matvareprogram ble drept i angrepet. Flere andre ble såret, melder kongolesiske Radio Okapi.

Utenriksminister Luigi Di Maio uttrykker dyp smerte over tapet av Luca Attanasio. Han sier til Corriere della Sera at det så langt er lite informasjon om angrepet, men at alt skal bli gjort for å belyse det som skjedde.

Monusco fredsstyrken i Kongo

Den italienske ambassadøren reiste sammen med personell fra Monusco, som er FNs fredsbevarende styrke i Kongo. Bildet er fra oktober 2018.

Foto: Oleksandr Klymenko / Reuters

Angrepet skjedde nær byen Kanyamahoro inne i Virunga nasjonalpark, nær grensene til Rwanda og Uganda. Ambassadøren reiste sammen med personell fra Monusco, som er FNs fredsbevarende styrke i Kongo, skriver Guardian.

Kongolesiske myndigheter hevder at en rwandisk hutumilits sto bak angrepet.

Grenseland

Flere væpnede grupper opererer i Virunga-nasjonalparken, som ligger i grenseområdet mot Uganda og Rwanda og er berømt for sine gorillaer. Nærmere 200 parkvoktere er drept i nasjonalparken de siste 20 årene.

I november i fjor ble over 30 mennesker drept i det lokale myndigheter betegnet som en massehenrettelse av sivile i området. En ytterliggående ugandisk islamistgruppe anklages for å ha stått bak.

Over 2.000 sivile ble drept i den østlige delen av Kongo i fjor. Området har i en årrekke vært herjet av et mylder av brutale militsgrupper, noe som også har ført til at 5,2 millioner mennesker er drevet på flukt.

.

SISTE NYTT

Siste nytt