Italia nær vendepunkt i kampen mot ‘Ndrangheta-mafiaen

En av verdens mektigste kriminelle organisasjoner kan nå bli knekt av italienske myndigheter.

Franco Roberti leder arbeidet mot de kriminelle organisasjonene i Italia.

Franco Roberti som leder arbeidet mot de kriminelle organisasjonene i Italia mener landet nå står foran et vendepunkt i kampen mot den mektige kriminelle organisasjonen.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Afp

I dag arresterte italienske myndigheter mer enn 160 antatte medlemmer av den beryktede ‘Ndrangheta-mafiaen. En aksjon som omtales som et historisk tilbakeslag for organisasjonen som står bak nesten 80 prosent av all kokainsmugling til Europa.

880 millioner beslaglagt

40 av arrestasjonene skjedde i mafiaens kjerneområde, Calabria, helt sør i landet, mens brorparten ble hentet av politiet i de mer velstående områdene nord i Italia.

Flere av de arresterte skal ha hatt høye stillinger i organisasjonen. I tillegg blir nå ytterligere 200 personer etterforsket og midler for til sammen 100 millioner euro, eller over 880 millioner kroner er beslaglagt.

Den mektigste klanen i ’Ndrangheta holder til i San Luca i Calabria helt sør i Italia.

Men de siste årene har den kriminelle organisasjonen hvitvasket mange milliarder euro i byggebransjen i Nord-Italia. Italiensk politi har også bistått sine kollegaer i Storbritannia, Belgia, Tyskland og Danmark der de har sett spor etter mafiaens handlinger.

– Dette var et viktig steg i kampen mot denne mafiaen i nord, sier Franco Roberti som leder arbeidet mot de kriminelle organisasjonene i Italia. Han omtaler dagens aksjon som et vendepunkt i kampen mot mafiaen.

Flere aksjoner

‘Ndrangheta-mafiaen regnes som den mektigste og største kriminelle organisasjonen i Italia. Større enn de kanskje mer kjente som Cosa Nostra-mafiaen på Sicilia og Camorra-mafiaen i Napoli.

Mye av ‘Ndrangheta-mafiaens solide økonomi skyldes deres tette samarbeid med colombianske kokain-karteller.

Dagens aksjon var siste ledd i en serie aksjoner italienske myndigheter har gjennomført mot gruppen. I forrige uke ble 31 personer arrestert i Roma og 600 kilo kokain og hasj ble beslaglagt.

Og i november i fjor ble flere titalls arrestert i Milano i forbindelse med et utpressings-sak.

De siste ukers arrestasjoner og aksjoner skal ifølge politiet ha gitt dem verdifull informasjon om gruppen som har vært kjent for sin strenge indre justis. Politiet skal blant annet ha beslaglagt en notatbok som forklarer gruppens hierarki og som navngir flere av gudfedrene i organisasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt