Italia bøtelegger turister som okkuperer stranda

Italienske myndigheter har sett seg lei av turister beslaglegger strendene. Nå skal bøter skremme turistene fra å reservere de beste plassene.

Strandliv i Italia

Det er kamp om de beste plassene på stranda i Italia. Italienske myndigheter skriver nå ut bøter til turister som forsøker å reservere den beste plassen.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Turister som legger håndklær på stranden kvelden før for å sikre seg den beste plassen på stranda skal det bli slutt med, skriver La Repubblica.

Nei til okkuperte strender

Langs de italienske strendene har turister gjort det til en vane å legge ut håndkle og sette opp stoler og senger. Nå trapper den italienske kystvakten opp inspeksjonene for å hindre at turistene okkuperer strendene.

På lørdag konfiskerte kystvakten i Livorno 37 strandstoler, 30 parasoller, flere håndklær og badeklær, skriver La Repubblica.

– Disse er lagt ut kun for å okkupere en del av stranden, sier kystvakten til den italienske avisa.

Den italienske kystvakten har gjennomført en rekke aksjoner på strendene fra Toscana til Sardinia, og truer med bøter på nesten 2000 kroner (200 euro).

Strandliv nord i Sardinia

Italienske myndigheter tar et oppgjør med utenlandske turister som okkuperer strendene. Bøter skal sette en stopper for turistene som reserverer plasser langs den italienske kysten.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

– Gammel og inngrodd vane

Det at turister «reserverer» plasser på stranden er en «gammel og inngrodd vane» som startet da den første bølgen av turister begynte å besøke Italia etter andre verdenskrig, sier italienske myndigheter.

I byen Cecina, i Toscana, er det nå ulovlig å legge noe på stranden før 8.30.

Dette er ikke første gang italienske myndigheter har blitt tvunget til å innføre bøter og restriksjoner på strendene. For noen år siden bøtela kystvakten i Liguria seks turister rundt 1000 euro etter de hadde lagt ut ti håndklær på stranden før klokken 6, skriver The Guardian.

SISTE NYTT

Siste nytt