Istanbul-borger: – Dette kommer ikke til å kneble oss

Muharrem Karaoglu sier til NRK at han tror angrepene på flyplassen i Istanbul er gjort av enkelte som ikke vil at Tyrkia skal føre en uavhengig politikk i sitt geografiske område.

Istanbul-borger i turistnæringen

IKKE REDD: Muharrem Karaoglu er ikke redd, men lei seg over angrepene på flyplassen i Istanbul.

Foto: PRIVAT /

Det var like etter klokken 02 natt til onsdag at den tyrkiske justisministeren Bekir Bozdag bekreftet at 31 mennesker så langt er bekreftet drept på Atatürk, den internasjonale flyplassen i Istanbul. Angrepene mistenkes å være selvmordsangrep mot flyplassen. Ifølge Bozdag er 147 mennesker skadet.

– Jeg er ikke redd, jeg er veldig lei meg fordi Istanbul og det tyrkiske folket ikke fortjener dette her, sier Istanbul-borgeren Muharrem Karaoglu til NRK.

Han er 38 år og jobber innenfor turistnæringen i Istanbul.

Han tror det som har skjedd nå, er gjort av enkelte som ikke vil at Tyrkia skal føre en uavhengig politikk i sitt geografiske område.

Han forklarer at kaoset går mest utover den bransjen han jobber i, og turisme er viktig for økonomien i Tyrkia. Ifølge Karaoglu har det blitt betydelig færre turister etter den siste tidens angrep, men folk er ikke redde, de er fortvilet over at innbyggerne ikke vet hva som venter til enhver tid

– Dette kommer ikke til å kneble oss. De er klar over det, de som gjør det. Derfor er de så barbariske, sier han.

Tyrkias justisminister bekrefter at ti personer er drept i to eksplosjoner ved flyplassen i Istanbul i Tyrkia.

Dette har skjedd det siste året

  • 28. juni 2016: Minst ti døde og 40 ble skadd i minst to selvmordsangrep på flyplassen Atatürk i Istanbul.
  • 7. juni 2016: Elleve personer ble drept og 36 såret da en bombe eksploderte nær Istanbul-universitetet i Beyazit-området av byen. Sju av de drepte er politifolk. Kurdistans frihetsfalker (TAK), en utbrytergruppe av PKK, har tatt på seg ansvaret.
  • 19. mars 2016: Fire mennesker ble drept og 36 såret i et selvmordsangrep i en gågate i Istanbul. Tyrkiske myndigheter anklager IS for å stå bak.
  • 13. mars 2016: 37 mennesker ble drept og over 70 såret i et selvmordsangrep ved en busshodeplass i Ankara. TAK har tatt på seg ansvaret.
  • 17. februar 2016: 28 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte ved siden av en buss med militært personell i Ankara. Også her har TAK påtatt seg ansvaret.
  • 12. januar 2016: 13 utenlandske turister, tolv av dem tyske, ble drept og 14 såret, da en syrisk mann sprengte seg i luften i et travelt turiststrøk i Istanbul. Ifølge tyrkiske myndigheter var gjerningsmannen medlem av IS.
  • 10. oktober 2015: 102 mennesker ble drept og over 500 såret da to selvmordsbombere slo til mot en fredsmarkering utenfor togstasjonen i Ankara. Tyrkisk påtalemyndighet sier IS i Syria sto bak.
  • 20. juli 2015: 33 mennesker ble drept og 104 såret da en selvmordsbomber, trolig fra IS, utløste en bombe under en fredsmarsj i Suruc, like ved grensa til Syria.
  • 6. januar 2015: En politimann ble drept da en kvinnelig selvmordsbomber slo til mot en av turistpolitiets bygninger i bydelen Sultanahmet i Istanbul. Kvinnen var enke etter en norsk statsborger av tsjetsjensk opprinnelse som var med i IS.
  • Kilde: NTB

SISTE NYTT

Siste nytt