Hopp til innhold

FN-kilde: Svært spent på grensen mellom Israel og Libanon

En FN-kilde sier til NRK at situasjonen er svært spent på grensen mellom Israel og Libanon etter at tre israelske soldater ble rammet av en bilbombe fredag kveld.

Israelske soldater angrepet

Israelske militære leger behandler soldater i en ambulanse nær Har Dov på Israels nordlige grense mot Libanon etter at en grensepatrulje ble angrepet av en bilbombe.

Foto: JALAA MAREY / Afp

Bilbomben gikk av rundt klokken 18 fredag, og det israelske forsvaret har svart med bombekastere mot Libanon. Ifølge en libanesisk sikkerhetskilde skal ingen mennesker ha kommet til skade i den israelske beskytningen.

Den syriske opprørsgruppen ISIS (Islamic state of Iraq and the Levant) skal ha påtatt seg ansvaret for bomben.

Hvis opplysningene stemmer, skal det være første gang syriske opprørere angriper israelske mål, og det gjør situasjonen ekstra spent, ifølge NRKs FN-kilde som ønsker å være anonym.

Opptrapping ved grensen

Oberstløytnant Peter Lerner, som er talsmann for de israelske militæret sier ifølge nyhetsbyrået AP at eksplosjonen ødela et militært kjøretøy nær grensen.

Han sier ingen soldater ble såret i eksplosjonen, men at tre ble sendt til sykehus for observasjon for å utelukke indre skader.

Lerner sier militæret er i beredskap og styrker sin tilstedeværelse på grensen.

Meldingene om hvem som sto bak, er ennå ikke bekreftet.

Lerner sier bomben har en tilknytning til Hizbollah, men ville ikke gå i detalj. Hizbollah har ikke kommentert hendelsen fredag kveld.

Tidligere denne måneden opplyste Israel at de hadde skutt mot to væpnede menn fra Hizbollah, som skal ha forsøkt å plante en bombe nær gjerdet som skiller de Israel-kontrollerte Golanhøydene og Syria.

Hizbollah inn i Syria

Situasjonen i grenseområdene mellom Israel og Libanon har stort sett vært rolig etter at krigen mellom Israel og Hizbollah i 2006 endte uten noen klar seierherre.

Men Hizbollah-militsen har gått inn i borgerkrigen i nabolandet Syria på president Bashar al-Assads side, noe som har bidratt til å øke spenningen i grenseområdene.

Det israelske forsvaret har sagt det vil gjøre alt for å hindre transport av våpen mellom Syria og Hizbollah-militsen i Libanon.

SISTE NYTT

Siste nytt