Israelsk luftangrep mot Gaza

To personer ble lettere såret da Israel gjennomførte tolv luftangrep mot Gaza lørdag kveld og tidlig søndag morgen. Israel vurderer reokkupasjon av Gaza.

PALESTINIAN-ISRAEL/ A Palestinian militant inspects crater caused by what police said was Israeli air strike in Khan Younis in southern Gaza Strip

Lørdag kveld og søndag morgen gjennomførte Israel luftangrep mot Gaza. To personer ble såret. Bildet viser en palestinsk militant som undersøker et av kratrene i Khan Younis, sør på Gazastripen søndag.

Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / Reuters

De tolv områdene som ble truffet er ifølge den israelske hæren områder hvor det foregår «terroraktivitet.»

– Det var totalt tolv angrep i to faser mot områder med terroraktivitet, sier en talsmann for den israelske hæren til nyhetsbyrået AFP.

Angrepene kom etter at palestinske militante grupper avfyrte tolv raketter mot Sør-Israel fredag og lørdag. En av rakettene traff et industriområde i Sderot som førte til store materielle tap da en fabrikk tok fyr.

Ingen personer omkom i angrepet, men tre mennesker fikk behandling for lettere skader ifølge israelske myndigheter.

Foreslår okkupasjon av Gaza

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman foreslår ifølge nyhetsbyrået Aljazeera å reokkupere områdene på Gazastripen som kontrolleres av Hamas.

Avigdor Lieberman

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

– Det er tydelig hva våre alternativer er. Enten må vi angripe terroristenes infrastruktur og dermed bli angrepet i retur, eller så må vi gå inn for en full okkupasjon, sa Lieberman under et intervju på Army Radio.

Situasjonen i Midtøsten har blitt ytterligere anspent den siste tiden og det har vært en markant økning i antall rakettangrep fra Gazastripen mot Israel.

Beskylder Hamas for kidnapping

Årsaken til stridighetene den siste tiden er den omfattende leteaksjonen det israelske militæret igangsatte etter at tre israelske tenåringer forsvant på

Netanyahu talte i går

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevder Hamas står bak bortføringene.

Foto: THOMAS COEX / Afp

Vestbredden 12. juni.

Statsminister Benjamon Neanyahu har beskyldt den islamistiske bevegelsen Hamas for å ha kidnappet tenåringene og har satt i gang en stor leteaksjon for å få finne ungdommene.

Siden leteaksjonen startet er fem palestinere drept på Vestbredden og om lag fire hundre personer er arrester, hovedsakelig medlemmer av Hamas.

Israel og Palestina

SISTE NYTT

Siste nytt