NRK Meny
Normal

Israelsk invasjon i natt?

Etterretningskilder hevder at israelske soldater er klare for å invadere Libanon alt i natt, men en israelsk militærkilde avviser spekulasjonene.

Israelske soldater ved den libanesiske grensen fredag kveld.
Foto: Ronen Zvulun / Scanpix/Reuters

- Israel vil trappe opp sine raid inn i Sør-Libanon, men ikke gjennomføre en storstilt invasjon med bakkestyrker med det første, sier den israelske militærkilden.

- Du bør ikke vente en fullskala innmarsj inn i Libanon, sier kilden.

- Vi er allerede inne i Libanon og våre soldater vil fortsette operasjonene der fordi det er den eneste måten å handle mot Hizbollah-bunkerne der, sier kilden.

Israel sendte i dag ut mobiliseringsordre til flere tusen reservesoldater. Det blir tolket som et tegn på at hæren samler en mulig invasjonsstyrke for å drive Hizbollah-geriljaen vekk fra grensa.

Anonyme etterretningskilder hevder overfor den amerikanske TV-stasjonen NBC-news at israelske soldater trolig ville ta seg inn i Libanon allerede natt til lørdag.

Men det gikk ikke fram av meldingen om dette var snakk om en storstilt invasjon med bakkestyrker, slik mange har ventet.

Fredag kveld fant den israelske hæren kroppen til en soldat som tidligere har vært meldt savnet, melder TV-stasjonen Al Arabiya.

Den døde soldaten skal ha blitt funnet i Sør-Libanon.

TV-stasjonen sa ingenting om hvorvidt den døde soldaten er en av de to israelske soldatene Hizbollah-geriljaen i Libanon kidnappet i en aksjon for halvannen uke siden. Det var denne aksjonen som utløste krigen i Libanon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt