Israels ambassadør kalt inn på teppet i Kairo

Den egyptiske regjeringen har kalt Israels ambassadør inn på teppet, for å overbringe en krass protest mot israelske styrkers drap på fem egyptiske grensevakter.

EGYPT Egyptian protesters shout slogans in front of the Israeli embassy in Cairo

Rasende egyptere demonstrerte fredag kveld utenfor Israels ambassade i Kairo, i protest mot at israelske soldater skjøt og drepte fem egyptiske grensevakter.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

– Regjeringen har bedt utenriksministeren om å innkalle den israelske ambassadøren i Kairo, for å protestere mot skytingen fra israelsk side av grensa som førte til dødsfall på egyptisk side, melder det statlige fjernsynet i Egypt.

LES:

Henter hjem sin ambassadør

– Regjeringen krever en felles offisiell gransking for å fastslå omstendighetene rundt hendelsen, og for å ta de nødvendige, juridiske steg for å beskytte rettighetene til de egyptiske ofrene, heter det videre.

Egypt har også besluttet å hente hjem sin ambassadør i Israel, i protest mot drapene på grensevaktene.

– Egypt har besluttet å hente hjem sin ambassadør inntil det foreligger en offisiell beklagelse, sier den egyptiske stabssjefen Sami Enan.

Israelerne gjennomførte sju flyangrep mot Gazastripen i morgentimene fredag, og det er her de egyptiske grensevaktene skal ha blitt drept.

Angrepene kom etter et væpna angrep på to israelske busser på torsdag, der åtte israelere ble drept.

Israel - buss angrepet

Åtte israelere ble torsdag drept i tre koordinerte angrep mot to busser og andre kjøretøyer utenfor badebyen Eilat, nær grensen til Egypt.

Foto: Yair Sagie / Ap

Krisemøte

I dag kaller den arabiske liga sammen til krisemøte om situasjonen.

Ligaen skal holde møte om situasjonen søndag, sa dens talsmann Mahmoud Abdel Aziz. Medlemslandenes permanente utsendinger til organisasjonen kommer sammen ved dens hovedkvarter i Kairo.

SISTE NYTT

Siste nytt