Hopp til innhold

Israel varsler 3000 nye boliger

Etter at FN i går kveld ga Palestina status som observatørstat uten stemmerett, varsler Israel i dag 3000 nye boliger på okupert område i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

Den jødiske landsbyen Maale Adumim på Vestbreidda

Den jødiske bosettingen Maale Adumim er allerede i ferd med å dele Vestbredden i to. Nå kan en ny bosetting gjøre det enda vanskeligere å danne en palestinsk stat.

Foto: AMMAR AWAD / Reuters

Dette melder nyhetsbyrået AFP, som skal ha fått opplysningene fra offisielt hold i Israel. AFP skal også ha fått bekreftet at dette er en direkte respons fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu på Palestinas nye status i FN.

Beslutningen ble avslørt på Twitter av Barak Ravid, som er korrespondent for den israelske avisa Haaretz. Han skriver også at noen av boligene vil bli bygget i den svært omstridte Maale Adumim-bosettingen på Vestbredden.

Den nye bosettingen, som går under navnet E1-prosjktet, blir sett på som et ledd i en plan om å okkupere Øst-Jerusalem, og gjøre det vanskeligere å danne en palestinsk stat.

Vil dele Vestbredden

– Til tross for forpliktelsene han ga til president Barack Obama, har Netanyahu gitt ordre om å fortsette byggingen i Maaleh Adumim, noe som vil dele Vestbredden i to, sier Barak Ravid til AFP.

Israel har lovt å fryse E1 som en del av forpliktelsene i det internasjonale veikartet for fred fra 2003.

LES GRO HOLMS KOMMENTAR: Kan ny status redde tostatsløsningen?

SISTE NYTT

Siste nytt