Hopp til innhold

Israel tillater 900 nye boliger i omstridt område

Israelske myndigheter har tillatt bygging av 900 nye boliger i jødisk bosettingsområde i de okkuperte områdene i Øst-Jerusalem. Avgjørelsen ble kjent kort tid etter at statsminister Benjamin Netanyahu dannet en ny koalisjonsregjering sammen med høyreorienterte støttepartier.

Jødisk bosetting i Øst-Jerusalem

Det er klart for bygging av nye boliger i de omstridte jødiske bosettingene i Øst-Jerusalem

Foto: AHMAD GHARABLI / Afp

De nye boligene vil bli bygd i det jødiske bosettingsområdet Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem. Tillatelsen ble gitt av et utbyggingsutvalg i Jerusalem, hevder en talsmann for organisasjonen Peace Now overfor nyhetsbyrået AFP

–De har godkjent søknaden, nå har de tillatelse til å bygge, sier Hagit Ofran.

Høyreorientert koalisjon

Avgjørelsen blir satt i sammenheng med at statsminister Benjamin Netanyahu annonserte at han vil danne en ny koalisjonsregjering med fem høyreorienterte nisjepartier. Partiene var inne i sluttfasen av regjeringsforhandlingene da byggetillatelsen ble gitt.

Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu har lovet økt takt i utbyggingen av bosettinger.

Foto: POOL / Reuters/NTB Scanpix

En av partiene i koalisjonen er Jewish Home, som kjemper hardt for nye bosettinger i de palestinske områdene og som ikke anerkjenner den palestinske staten.

Provoserer USA

Planene om å bygge 1600 nye boliger i det ultraortodokse jødiske området Ramat Shlomo ble først kjent i Mars 2010, samtidig med at den amerikanske visepresidenten Joe Biden besøkte Israel.

Forsøket provoserte USA, og var en av årsakene til en anstrengt tone mellom de to landene i en årrekke.

Økt utbyggingstakt

–Planen om 900 nye boliger er tatt selv om det ikke er veier eller annen infrastruktur i området, sier Hagit Ofran i Peace Now.

Statsminister Netanyahu lovet en opptrapping av byggingen av nye bosettingsområder i valgkampen før det israelske valget i mars.

SISTE NYTT

Siste nytt