NRK Meny
Normal

Israel skjøt ned drone på Golan

Det israelske forsvaret opplyser å ha skutt ned en drone som fløy fra Syria og inn i den israelskkontrollerte delen av Golanhøydene.

FN-soldater nær grensen til Syria på Golan

FN-soldater kjører inne i Syria nær grensen til Israel. I dette området ble 44 FN-soldater tatt til fange torsdag og Israel skjøt i dag ned en drone som fløy inn fra Syria.

Foto: BAZ RATNER / Reuters

I en uttalelse fra det israelske forsvaret heter det at den ubemannede dronen ble skutt ned av en Patriot-rakett like ved Quneitra-grensen.

Fortsatt savnet

Dette er det samme området der 44 FN-soldater ble tatt til fange av syriske opprører tidligere denne uken.

I går kom det meldinger om at gruppen med filippinske FN-soldater, som var omringet av opprørere, klarte å skyte seg fri.

Det er fortsatt usikkert hvor 44 FN-soldater fra Fiji befinner seg. De 44 ble tatt til fange av opprørerne fra den ytterliggående Nusrafronten sist torsdag.

FN jobber med å lokalisere soldatene fra observatørstyrken UNDOF. Fijis statsminister opplyste fredag at forhandlinger er i gang om å få frigitt dem.

Okkupert siden 1967

Israel okkuperte det 1.200 kvadratkilometer store området under seksdagerskrigen i 1967 og annekterte deretter området, noe som aldri har blitt anerkjent av det internasjonale samfunnet.

FN har hatt fredsbevarende styrker i området siden 1974 for å overvåke våpenhvilen mellom Syria og Israel.

På nåværende tidspunkt er 1.200 FN-soldater fra Filippinene, Fiji, India, Irland, Nepal og Nederland utstasjonert gjennom UNDOF.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt