Hopp til innhold

Israel innrømmer feilbombing

GAZA (NRK): I ruinene etter nok et bombenedslag har redningsmannskapene sluttet å lete etter overlevende. Her ble fire barn og tre kvinner drept ved en feil.

I ruinene etter nok et bombenedslag har redningsmannskapene sluttet å lete etter overlevende. Her ble fire barn og tre kvinner drept ved en feil.

Video: På Gaza må Dalou-familien begrave sine barn etter israelsk feilbombing.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Gaza

– Et feilgrep? Vi har også folk som kan gjøre feilgrep. Vi har vært venner og naboer i hele våre liv. De hadde ikke noe med konflikten å gjøre, og ble truffet uten grunn, sier Abdelkader Ashia. Han var nabo til de drepte.

Skulle treffe Hamas-leder

Nå er Dalou-familien opptatt med å begrave sine døde, og alle familienes slektninger var i går samlet i sorg og fortvilelse over nok en begravelse.

Fra begravelsen kunne man i det fjerne se flere raketter bli skutt ut mot Israel, for det var dette det israelske forsvaret ville hindre.

De forsøkte nemlig å ta livet at en Hamas-leder som stod bak en rakettoppskytning, men i stedet endte det med det største tap av sivile i en enkelthendelse siden krigen begynte for en uke siden.

Mot humanitær katastrofe

Nå advarer 38 humanitære organisasjoner om en humanitær katastrofe dersom krigen fortsetter. På et sykehus i Gaza er kapasiteten snart sprengt.

Familien Belbesi i Gaza

På et sykehus i Gaza sitter Khaled Belbisi med sine to barn. Eldstegutten har fått hodeskader etter en granatnedslag.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen / NRK

– Min sønn Ezedin lekte i leiligheten i mitt hus. Så kom en eksplosjon i nærheten og han ble kastet opp i lufta og traff taket. Han var som en fugl uten vinger, og hodet hans traff taket, sier tre åringens fra Khaled Belbisi til NRK.

Han er en av krigens uskyldige ofre.

– Nå vil han lukke dører hele døgnet. Når han sover, dag eller natt, så våkner han og sjokkert og redd. Han kan hoppe ut av senga og er veldig redd. Nå sover han aldri alene, og vil bare sove på mitt eller morens fang, sier Belbisi.

Mangler alt

På et av sykehusene i Gaza venter sykepleierne på neste pasient. De trenger ikke vente lenge.

De siste to døgnene er 14 sivile drept, mens i alt 225 barn er såret så langt i denne krigen.

– Dette tapper ressursene våre fra tidligere. Vi var allerede tappet for blod og medikamenter, så dette er en for stor byrde. Vi kan ikke være sikre på at vi klare å fortsette for vi trenger medisiner, og vi trenger strøm, sier Hassan Khalaf, Fungerende direktør, Shifa-sykehuset og visehelseminister.

I natt har det vært en av de roligste nettene den siste uken, men det høres stadig flere rakettnedslag på det lille landområdet ved Middelhavet.

Ifølge israelske militæret har de gjennomført i alt rundt 100 angrep som de har konsentrert rundt tunnelene til Egypt og rakettlagre og utskytningsramper.

Palestinerne har på sin side skutt ut fem raketter, men det hører med til historien at de stort sett skyter på dagtid.

Nå setter mange sin lit til de egyptisk ledede fredsforhandlingene i Kairo, som kan sette en stopper for rakettangrepene fra begge sider.

SISTE NYTT

Siste nytt