Israel godtar kort bombestans

Israel har gått med på å stanse luftangrepene over Sør-Libanon i 48 timer mens angrepet mot Qana blir etterforsket.

Qana i ruiner
Foto: Anwa Amro / Scanpix/AP

Minst 60 mennesker ble drept i dette angrepet.

Avtalen innebærer ikke at luftangrepene over andre deler av Libanon blir stanset.

Israel har også sagt at de vil samarbeide med FN om en 24 timers lang pause i krigføringen slik at sivile i Sør-Libanon kan komme seg ut av området.

Pausen i luftkrigen begynner umiddelbart, mens den 24 timer lange pausen i krigføringen kan forlenges når den utløper.

Møte med Rice

Det var under et møte mellom USAs utenriksminister Condoleezza Rice og israelske ledere like over midnatt  i Jerusalem at Israel aksepterte pausen i luftkrigen, og det var talsmannen for det amerikanske utenriksdepartementet, Adam Ereli. som kunngjorde den israelske beslutningen.

På møtet med statsminister Ehud Olmert og utenriksminister Tzipi Livni som begynte lørdag kveld, kom Rice med en sterk oppfordring om være mer tilbakeholden i krigføringen.

Det er bare et par dager siden Israel tvert avviste en inntrengende appell fra FN om en 72 timers pause i krigføringen for å komme sivilbefolkningen til unnsetning.

Israel har advart befolkningen i Sør-Libanon om å komme seg bort fra krigsområdet. Men de titusener som ennå er igjen i bomberegnet, er for gamle eller for fattige til å dra fordi de ikke har biler, eller de tør ikke fordi de ser at flyktende sivile mange steder blitt utsatt for israelske flyangrep langs de livsfarlige veiene.

Nye bomber mot Libanon

Israelske fly var natt til mandag på nye bombetokt over Libanon, bare timer etter at luftoperasjonene over Sør-Libanon ble suspendert i 48 timer.

 Libanesiske sikkerhetskilder sier det var veier i Bekaadalen i nærheten av grensa til Syria som ble bombet ved minst to anledninger.

Israel bekreftet at det var gjennomført flyangrep i det østlige Libanon i løpet av natten, men at toktene fant sted før den 48 timer lange pausen trådte i kraft.

Hizbollah angriper

Hizbollah har i formiddag sendt raketter inn i Israel, melder den israelske hæren..

Rakettene traff den nordisraelske grensebyen Kiryat Shmona, men det er uklart om noen ble såret, melder Reuters. 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt