Hopp til innhold

Israel advarer: Ikke sett oss på prøve

– Gaza vil betale en høy pris dersom volden eskalerer, advarer Israels forsvarsminister Moshe Yaalon.

Israelske jagerfly

Arkiv: Det israelske forsvaret viser frem sine F-16-fly under et flystevne i april. Natt til onsdag var jagerflyene igjen på vingene da flere mål ble angrepet på Gazastripen.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Moshe Yaalon israel

Israels forsvarsminister Moshe Yaalon holder Hamas ansvarlig for tirsdagens rakettangrep.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

Advarselen kommer etter at israelske jagerfly angrep mål på Gazastripen natt til onsdag som svar på at raketter ble avfyrt fra Gaza tirsdag.

Jagerflyene skal ha angrepet fire mål sør på Gazastripen. Ifølge vitner og palestinske sikkerhetsstyrker dreier det seg om militære treningsfelt tilhørende Islamsk jihad og Hamas i Rafah, Khan Yunis og Gaza by.

Ingen skal ha blitt drept i angrepene.

I en uttalelse fra det israelsk forsvaret (IDF) legger de ansvaret for rakettangrepet på Hamas, selv om forsvarsministeren mener Islamsk jihad avfyrte raketten.

Israelske medier spekulerer på om raketten er skutt ut som følge av interne krangler i Islamsk jihad, uten tillatelse fra Hamas, som styrer området.

Hardt til verks

– Hamas bør hindre ethvert forsøk på å åpne ild eller provosere Israel. Dersom de ikke klarer det, må vi gå enda hardere til verks, sier Yaalon i en uttalelse gjengitt i Haaretz.

Han sier videre at Israel ikke vil ignorere at det blir skutt raketter mot landet.

– Jeg vil ikke råde noen til å sette oss på prøve, sier han.

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Maan ble det gjort flere forsøk på å forhindre det israelske gjengjeldelsesangrepet, blant annen gjennom samtaler med egyptiske myndigheter.

Laster Twitter-innhold

Arrestasjoner

Nyhetsbyrået Reuters skriver Hamas har arrestert medlemmer av Islamsk jihad som de mistenker står bak tirsdagens rakettangrep.

Onsdag formiddag hadde verken Hamas eller Islamsk jihad har kommentert arrestasjonene.

Det er uklart hvor mange raketter som ble avfyrt mot Israel tirsdag. Israelske myndigheter sier det bare var én, og at den landet i nærheten av byen Ashdod. Men først ble det hevdet at fem raketter var avfyrt.

Det er ikke meldt om omkomne eller hardt skadde etter rakettangrepet mot Israel, men en 15 år gammel jente skal ha blitt kjørt til sykehus hvor hun fikk behandling for sjokkskader.

I Ashdod var alle skoler med tilfluktsrom åpne onsdag.

Det har vært relativt rolig i området siden krigen i fjor sommer, og det er en måned siden sist det ble avfyrt raketter mot Israel fra Gaza.

Ashdod

SISTE NYTT

Siste nytt