NRK Meny
Normal

IS-video viser barn som angivelig henretter to fanger

IS har publisert en video der en ung gutt tilsynelatende henretter to menn som den islamistiske gruppen hevder er russiske spioner.

IS-henrettelse utfør av barn

IS publiserte tirsdag en video som de hevder viser en henrettelse av to russiske spioner.

Foto: Skjermdump

Videoen viser øyensynlig at barnet skyter de to mennene. Før henrettelsen får man se de to fangene bli avhørt om deres forsøk på å infiltrere IS i Syria.

Videoen er på russisk og åpner med avhøret av én av mennene, som sier han er kasakhstansk statsborger. Han hevder å ha blitt rekruttert av det russiske sikkerhetspolitiet FSB med oppdrag om å komme nær en IS-kriger som får navnet sensurert i videoen.

Ifølge mannen ble han truet til å ta oppdraget.

– Skulle drepe IS-leder

– Mitt oppdrag var å komme til Sham (Levanten) og komme tett innpå […] og informere FSB om ham. Jeg skulle også samle informasjon om russiske fremmedkrigere og sende denne tilbake til Russland, sier den første fangen.

Han sier også i videoen at han hadde som oppdrag å koble en USB-pinne til datamaskinen som denne angivelige IS-krigeren brukte i Tyrkia. Betalingen han fikk var avhengig av informasjonen han sendte tilbake til Russland.

Den andre fangen oppgir ikke nasjonaliteten sin, men har et russiskklingende navn og snakker språket flytende.

Han sier han jobbet for FSB og samlet informasjon om muslimer i åtte måneder før han kom til Sham. Der skulle han samle så mye informasjon om krigerne i IS som mulig. Han sier også at en del av oppdraget var å drepe en konkret IS-leder, hvis navn er sensurert.

Barnet rolig under henrettelsen

Etter avhøret kuttes videoen til en utendørsscene med de to fangene på knærne i grå antrekk.

Bak dem står en voksen IS-kriger i militæruniform, som på russisk resiterer religiøse vers. Ved siden av seg har han en ung gutt med langt hår. Gutten er bevæpnet med pistol, og på videoen kan man se at han går fram og rolig skyter begge mennene i hodet. Deretter ser man at han skyter dem flere ganger etter at de har falt til bakken, før han løfter pistolen i været og filmen stopper.

Innbyggere i IS-kontrollerte områder i Irak og Syria har den siste tiden fortalt at de er blitt vitne til likvideringer av IS-medlemmer som anklages for forræderi, feighet eller annen kriminalitet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt