NRK Meny
Normal

IS skal ha drept 45 mennesker

De drepte skal ha tilknytning til irakiske sikkerhetsstyrker ifølge innbyggere i Anbar-provinsen i Irak.

John Kirby

Pentagon mener erobringen av byen Al-Baghdadi er viktig å sette i perspektiv.

Foto: MARK WILSON / Afp

Hvem de 45 menneskene som ekstremistgruppen IS skal ha brent levende er ikke helt sikkert. Men den lokale politisjefen i byen tror at de drepte skal være medlemmer av sikkerhetsstyrkene i Irak.

– Vi vet ikke motivet, men en bygning som huser sikkerhetsstyrkene og deres familier er angrepet, sier politisjef Col Obeidi, til BBC.

Drapene skal ha funnet sted i nærheten av småbyen Al-Baghdadi, ifølge øyenvitnene. Opprørerne fra Den islamske staten (IS) har tatt kontroll over store deler av byen den siste uken.

Nytt område

USA mener det er viktig å sette angrepene i en større sammenheng.

– Det er første gang på flere måneder at IS har tatt kontrollen over et helt nytt område, sa talsmannen for Pentagon, John Kirby, i en pressekonferanse på fredag.

Al-Baghdadi er en av siste byene i Anbar-provinsen som myndighetene har hatt kontroll over. Men i forrige uke tok IS kontroll over byen da de først gikk til et angrep på en militærbase med flere utenlandske soldater.

Den lokale politisjefen i Al-Baghdadi ber nå regjeringen og det internasjonale samfunnet om hjelp i kampen mot ekstremistene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt