IS-nestkommanderende trolig drept i Irak

Nestkommanderende i terrorgruppa Den Islamske stat (IS), Abdul Rahman al-Qaduli, skal ifølge BBC være drept i et luftangrep.

Dusør utlyst for IS-ledere

52 MILLIONER KRONER I DUSØR: Abdul Rahman al-Qaduli, også kjent som Abu Alaa al-Afri, var en av flere sentrale IS-ledere som USA utlovte dusør for i mai i år.

Foto: -- / Afp

Mohammed, som også er kjent som Abu Alaa al-Afri, befant seg i en moské nord i Irak da angrepet skjedde, ifølge det irakiske forsvarsdepartementet.

Verken det amerikanske forsvaret eller IS har så langt bekreftet informasjonen, men det irakiske forsvarsdepartementet har offentliggjort en video som angivelig viser luftangrepet som drepte IS-lederen, skriver BBC.

USA utlovte i forrige uke en dusør på sju millioner dollar (rundt 52 millioner norske kroner, journ.anm.) for opplysninger om Abdul Rahman al-Qaduli.

– Stort nederlag for IS

I tillegg til Quaduli skal også flere andre militante medlemmer av IS ha blitt drept i bombeangrepet da de hadde et møte i moskén al-Shuhada i området kalt Tel Afar´s al-Ayiadiya.

Ifølge BBCs korrespondent i Irak, Ahmed Maher, er nestlederens død et stort nederlag for IS, dersom opplysningene stemmer.

Qaduli (Afri) sluttet seg til IS i Syria etter at han ble løslatt fra fengsel i 2012. Han hadde også en fremtredende stilling i Al Qaida fra 2004 i Irak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt