IS hevder å ha drept japansk gissel

Japanske myndigheter jobber nå med å finne ut om en video, som skal vise at ett av de to japanske gislene blir drept av Den islamske staten (IS), er ekte.

Til Reuters sier japanske myndigheter at den angivelige halshuggingen av deres statsborger Haruna Yukawa (42) er «uhyrlig» og «uakseptabel». De krever samtidig at jihadistene løslater det andre gisselet, Kenji Goto (47) umiddelbart.

Haruna Yukawa er gissel hos IS i Syria.

Haruna Yukawa ble bortført i Syria i fjor. Bildet er tatt fra en IS-video. Ifølge en nylig publisert video skal terroristene ha drept ham.

Krav om fangebytte

En video som ble publisert lørdag hevder å vise drapet på en av de to japanerne som IS har truet med å likvidere, opplyser japanske myndigheter.

Videoen viser et stillbilde av Kenji Goto som holder stillbilder av det som skal være den døde kroppen til det andre gisselet, Yukawa. En stemme i videoen som skal tilhøre Goto, sier kidnapperne ikke lenger ønsker penger, men at ett av deres medlemmer skal slippe ut av fengsel i bytte mot Goto.

Ifølge Japan Times er det fortsatt usikkerhet knyttet til videoen. En kilde de har snakket med i Syria hevder at begge gislene fortsatt er i live.

Krevde 1,5 milliarder i løsepenger

Tidligere i uken publiserte Den islamske staten (IS) en annen video der en svartkledd IS-terrorist står mellom to menn som oppgis å være japanerne Kenji Goto og Haruna Yukawa. Japanerne er ikledd oransje fangedrakter og vises fram i det som ser ut som et
ørkenområde.

IS har truet med å likvidere dem om ikke et løsepengekrav på 1,5 milliarder kroner ble innfridd innen 72 timer. Fristen gikk ut fredag.

De to japanerne traff på hverandre for første gang da de begge var i Syria i fjor vår. Goto var i Midtøsten som videojournalist, mens Yukawa søkte etter en ny start på livet.

Goto ble sist sett da han var på veg til Aleppo, nord i Syria, i oktober. Hensikten med reisen var å finne reisekameraten Yukawa, skriver The Japan Times, og siterer nyhetsbyrået Kyodo.

Den japanske journalisten Kenji Goto.

Den japanske frilansjournalisten Kenji Goto ble selv tatt til fange da han lette etter vennen Haruna Yukawa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt