Iransk nyhetsbyrå tegnet klær på Oscar-stjerne

Med tykke, sorte streker dekket det iranske nyhetsbyrået ILNA til utringningen og de nakne armene til skuespiller Charlize Theron, da hun delte ut Oscar til beste fremmedspråklige film.

Med tykke, sorte streker dekket iransk TV til utringningen og de nakne armene til skuespiller Charlize Theron da hun delte ut Oscar til beste fremmedspråklige film.

SLADD: Gullkjolen ble dekket av sort sladd når det iranske nyhetsbyrået ILNA rapporterte fra Oscar-utdelingen.

Den gullfargede og utringede gallakjolen ble ansett for å være for mye for publikummet som som fulgte nettsendingene i Iran, skriver New York Times.

Det iranske nyhetsbyrået ILNA sensurerte derfor Theron med å tegne på henne store, sorte «klær» og deretter dekke henne til med en stor flekk som var photoshoppet på TV-sendingen.

Da hun sammen med Shirley MacLaine delte ut prisen under søndagens show, var bare hodet til den sørafrikanske skuespilleren synlig.

De statlige TV-kanalene har ikke dekket saken.

Charlize Theron, Shirley MacLaine

GALLA: Slik gikk Charlize Theron og Shirley MacLaine kledd da de delte ut prisen.

Foto: Chris Pizzello / AP

Iransk vinner

Iranske ILNA – Iranian Labour News Agency – dekket utdelingen siden «The Salesman» av den iranske regissøren Asghar Farhadi vant prisen for beste fremmedspråklige film.

Han boikottet prisutdelingen som protest mot president Donald Trumps innreiseforbud, og i stedet tok den iransk-amerikanske ingeniøren Anousheh Ansari imot prisen på hans vegne.

Men også Ansaris bare skulder ble sensurert av nyhetsbyrået.

Kritiseres

Masih Alinejad ønsker større frihet for iranske kvinner

KRITISK: Masih Alinejad ønsker større frihet for iranske kvinner, og kritiserer Iransk TV.

Foto: Kjersti Strømmen / NRK

Masih Alinejad driver Facebook-siden My stealthy freedom, som kjemper for iranske kvinners frihet til å gå uten å dekke seg til. Hun kritiserer ILNAs politikk.

– Et typisk eksempel på Den islamske republikkens frykt for iranske kvinners nakne armer. Det er pinlig, men slik har iranske medier dekket slike hendelser i årevis, skriver hun i et innlegg på siden.

Hun mener også flere bør protestere høyere.

– Mange protesterer på Trumps innreiseforbud for muslimer, men vi må også være tydeligere i fordømmelsen av Den islamske republikken Irans innreiseforbud for kvinner som ikke kan reise inn i landet uten hijab, skriver Alinejad videre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt