– Mousavi kastet i fengsel

De iranske opposisjonslederne Mir Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi skal være pågrepet og kastet i fengsel i Teheran.

Mir Hossein Mousavi

Opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi rapporteres å være sendt i fengsel.

Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP

Det melder Mousavis nettside Kaleme, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Også deres koner er arrestert, ifølge Kaleme.

I husarrest i flere uker

Kilder sier at de har blitt arrestert og sendt til Heshmatiyeh-fengselet i Teheran, står det på nettsiden. Reuters har ikke fått bekreftet opplysningene fra offisielt holdt.

Ifølge en iransk menneskerettighetsaksjon har de to opposisjonslederne i smug blitt hentet i hjemmene sine, der de praktisk talt har sittet i husarrest for å ha oppfordret til demonstrasjoner mot regjeringen.

Mousavi og Karroubi har i over to uker vært nødt til å holde seg inne. Mousavis datter sier til Kaleme at familien til Mousavi ikke har fått nærme seg huset der han sitter siden 14. februar.

Myndighetene nekter

Mousavi og Karroubi søkte i begynnelsen av februar om tillatelse til å holde en solidaritetsmarkering for de demonstrerende i Egypt. Avslaget kom raskt, og det ble gitt advarsler om straffeforfølgelse dersom markeringene likevel ble holdt.

«I stedet burde Mousavi, Karroubi og andre heller slutte seg til den 32. markeringen av den islamske revolusjon som fant sted i 1979», het det i avslaget fra myndighetene.

Ifølde det iranske nyhetsbyrået Fars nekter iranske myndigheter for at Mousavi og Karroubi er arrestert.

– De er i hjemmene sine, og det er bare lagt restriksjoner på hvem de kan ha kontakt med, sier en talsmann for myndighetene til Fars.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt